Alternativ till Eye Primer

Alternativ till Eye Primer


Ögonskugga primer är en produkt som appliceras på ögonlocket som fyller i veck och rynkor och gör det lättare att tillämpa ögonskugga. Ögonskugga sitter på plats i timmar och kommer inte att smälta bort eller avta till veck i ögat. Du kan uppnå liknande resultat med andra, billigare produkter.

Rengöring

Ett av de bästa sätten att hålla ögonskugga på plats är att rengöra locket och frigöra den olja och smuts. En av de viktigaste anledningarna till att ögonskugga inte stannar på plats beror på förekomsten av olja på locket. Du kan använda ett ansikte renare avsedd för användning runt ögonen eller känslig hud för att rengöra ögat och befria den av olja. Använd inga starka kemikalier, eller så kan du göra dina ögonlock torka överdrivet, vilket kan ge rodnad, irritation eller peeling. Make-up remover kan också ta bort olja från locken. Denna metod är inte lika effektiv som vanligt öga primer, men det kommer att hålla ögonskugga på plats tills oljan byggs upp igen, vilket kommer att ge flera timmars veck fritt skugga.

Läppbalsam och Vaselin

Håll ögonskugga på plats genom att lägga till ett annat ämne till locket att skuggan kan ta på. Läppbalsam och vaselin tillfogar ytterligare över locket som kan hjälpa den ögonskugga fastnar på ytan av ögat. Använda en liten beläggning av ämnet efter rengöring av ögat, så att den inte fastnar i vecket av ögat. Oljan i gelé eller läppbalsam kommer att fylla i veck runt ögat, hjälper skugga att sitta på plats längre. Gå ljusare med skuggan än normalt, eftersom närvaron av gelé eller läppbalsam gör färgerna mörkare och rikare än normalt. Motverka lager av olja från gelé eller läppbalsam genom att ställa in skugga med en genomskinligt pulver.

Foundation och Concealer

Foundation och ögon concealer kan också hjälpa till att hålla ögonskugga på plats. Applicera en liten klick av stiftelsen eller ögon concealer till mitten av ögat och blanda på plats med ringfingret. Concealer och foundation kommer att ta bort överflödig olja från ögonlocket och fylla i alla små sprickor, vilket gör det lättare att uppnå en jämn yta med ögonskugga som inte smälter bort eller komma in i veck efter flera timmars användning.

Vatten

Förtjocka ögonskugga kan också hjälpa till att hålla den på plats. Rengör ögat noggrant för att avlägsna smuts och olja. Doppa borsten du vill använda skuggan med i vatten och torka bort överflödigt vatten. Rita den våt pensel över ytan av ögonskugga och tillämpa den på ögat medan den fortfarande är våt. Detta kommer att bidra till ögonskugga stanna på plats bättre och kommer också att göra ögonskugga färgerna mörkare och fylligare. Damma av ögonskugga med transparent puder efter ansökan om utseendet.