De typer av takprodukter

De typer av takprodukter


Det finns en mängd olika produkter som finns för att täcka tak, inklusive skiffer, asfalt, metall och tjära. Var och en av dessa produkter finns i en rad olika stilar och färger och har fördelar och nackdelar som beror på den region du bor i och din budget.

kompositions Bältros

Sammansättning bältros är oftast gjorda av glasfiber eller asfalt och erbjuda ett hållbart takmaterial som kan göras med återvunnet material. Emellertid kan sammansättning bältros blåsa bort i kraftiga vindar. Glasfiber bältros är bräckligare än asfalt, men de ger en utmärkt tak yta om fukt är ett problem. De består av en blandning av lera, harts och glasfiber. Sammansättning plattor är lågt underhåll och kan anpassas för att passa många hem stilar. De finns i en mängd olika profiler och färger och är lätta att installera. I många fall kan du spika dem över en befintlig tak.

Wood Bältros

Trä bältros finns i två typer: ceder och tryckimpregnerat trä. Cedar bältros innehåller naturliga oljor som gör dem motståndskraftiga mot röta och insekter. Tryckimpregnerat bältros är oftast gjorda av furu som behandlas för att göra det väderbeständigt. Denna typ av tak kräver regelbundet underhåll, inklusive en regelbunden behandling med en skyddande beläggning. Trä bältros isolera och kan spara på energikostnaderna, men de har inte lika länge som andra produkter.

Lera och betongplattor

Lera och betongplattor länge och kommer inte att ruttna eller brinna. Detta takmaterial är ogenomträngligt för insekter och kräver minimalt underhåll. Lera och betong är tyngre än andra takmaterial, så extra stöd i ditt tak kan vara nödvändig. De är också sköra och gå på den här typen av tak kan bryta plattorna. Lera är inte perfekt i kallt klimat eller områden med extrema temperaturvariationer. Betongplattor kan erbjuda utseendet av lera, men med motståndskraft mot extrema temperaturväxlingar, vind, regn och eld. Betongplattor har också en livslängd på 50 år och kan vara belagd med plast, emalj eller metaller.

Skiffer

Skiffer tak är formad liknar bältros och erbjuder en naturlig look som kan installeras i en mängd olika utföranden. Även om du kan köpa skiffer i olika färger, är nyanser begränsade till jordnära toner av blågrå. De är eld, röta och insektsresistent, och kräver lite underhåll. Skiffer kan vara tung, kan så extra tak stöd krävas.

plast Tiles

Plast plattor är idealiska för villaägare som gillar utseendet på skiffer, men inte det höga priset. Plast plattor görs för att se ut som skiffer, är lättare och billigare, men de är inte lika hållbart. Denna typ av tak produkt är robust, lätt att installera och kräver minimalt underhåll.

Hot-sugit Asfalt

Platta tak kräver olika produkter än lutande tak. Normalt är platta tak täckta med lager av tjärat filt och grus. Detta är den mest billig metod för att täcka ett platt tak, men involverar användningen av hög värme och de kemikalier som frigörs kan vara farliga.

Metall

Plåttak produkter är hållbara, brandsäkra och låga underhållskostnader. De speglar också värme och blockera dess överföring till ditt hem, vilket gör dem energieffektiva. Denna takläggning produkt kan tillverkas av återvinningsbart material och är mycket lätt. Plåttak kan installeras över befintliga tak och är oftast gjorda av stål, tenn eller koppar.