Hur man kan hjälpa min make som snarkar

Hur man kan hjälpa min make som snarkar


De flesta människor snarkar då och då med de vanligaste orsakerna är dålig sömn läge och avvikelser i halsen vävnad, säger en 2011 Helpguide webbplats artikeln. Övervikt, ålder och kön kan alla påverka huruvida en person snarkar. Sova med en serie snorer är frustrerande och oftast leder till regelbundna sömnstörningar för icke-snorer. Det finns ett antal olika sätt din man kan minska hans chanser att snarkning; Men, de mest effektiva lösningarna innebära förändringar i livsstil.

Instruktioner

1 Förstå att din man inte kan hjälpa det faktum att han snarkar. Därför försöka undvika att ta din frustration på honom. Han kan känna generad om sin snarkning och skyldig att han stör din sömn. Det är viktigt att du närmar dig problem tillsammans för att undvika frågan är att ha en negativ inverkan på din relation. Även frestande, undvika att sova isär; Detta kommer bara att isolera din man och kan även leda till intimitet frågor. Han kommer att vara mycket mer öppen för förslag om hur man kan hjälpa till att stoppa sin snarkning om han tror att du är stödjande.

2 Försök att skapa en god sömn rutin för er båda. Om man inte får tillräckligt med sömn eller låta sig bli uttröttade innan läggdags, kommer hans chanser att snarkning öka. Detta beror på att hans muskler blir trött och lös, vilket leder honom att falla i djup sömn och snarka, enligt en 2010 WebMD webbplats artikeln. En regelbunden läggdags, vid en rimlig timme varje natt, kommer att se till att du både få en bra mängd sömn.

3 Stoppa din man från att sova på rygg. Istället uppmuntra honom att sova på hans sida. När en person sover på rygg, det gomspalt och tunga kollaps, vilket snarkning, säger WebMD. En välkänd botemedel för att stoppa honom från att vända på ryggen medan sömn innebär att sätta en tennisboll i en strumpa och sy den i toppen av hans nattkläder. Enkla men effektiva, kommer bollen att fungera som en obekväm påminnelse om att han måste stanna på sin sida.

4 uppmuntra honom att minska sitt alkoholintag och sluta röka. Alkohol slappnar musklerna, orsakar din man att falla i djup sömn, vilket kan leda till snarkning. Om han inte planerar att ha en drink, när det är möjligt, bör han lämna minst fyra timmar mellan sin sista drink och gå till sängs, säger en god hushållning webbplats artikeln. Röka cigaretter kommer att irritera din mans luftvägarna och orsakar bland annat, snarkning.

5 Adress hans vikt frågor. Människor som är överviktiga är mer benägna att snarka på grund av ökad fettvävnad i halsen, konstaterar HelpGuide. Om din man är överviktig, kommer en hälsosam kost och regelbunden motion hjälpa honom gå ner i vikt och minska sin snarkning.