Hur man bygger en utomhusantenn med en klädhängare

Hur man bygger en utomhusantenn med en klädhängare


Man skulle kunna tro att med övergången till HDTV-signaler som beprövade trådklädhängare antenn skulle bli ett minne blott. Inte så, Doyt Hoverman, en ingenjör utvecklat en plan för att använda tråd galgar att bygga en utomhusantenn med en klädhängare som kan öka din signal med upp till 60%. Spacing och det korrekta arrangemanget av hängare är mycket viktigt. Du kan också bara använda omålade metallhängare.

Instruktioner

1 Skär hörnen utanför fyra av dina galgar så att du har åtta V-formade bitar skurna. Sidorna av V-form bör mäta 4 inches. Öppnandet av V ska mäta ca 3 inches.

2 Skär kroken ur den 5: e hängare och böja hangaren så rakt som möjligt. Detta kommer att vara din jordstav.

3 Skär kroken ur den sjätte och sjunde galgar. Böj varje hängare så det är rakt. Dessa hängare kommer att användas för att ansluta 4 galgar du skär i trianglar i steg ett.

4 Placera två märken på den övre kanten och nedre kanten av styrelse (med styrelsen kör långt) 1/2 tum in från varje sida. Anslut dessa märken med en linje så att du har två vertikala linjer som löper längs hela längden av styrelsen halv tum från varje kant.

5 Markera följande punkter på de två linjerna du gjorde i steg 5. Mät ned 2 inches från toppen av styrelsen (plocka ena änden vara toppen). Rita en linje som förbinder båda dessa nya märken. Mät ned 5 3/4 inches från detta och placera ytterligare två märken och ansluta dem med en linje. Mät ned 2 1/2 inches från denna andra raden, märke och ansluta dessa märken också. Mät ned 2 1/2 inches från den tredje raden, märke och ansluta. Slutligen, mäta ner 5 3/4 inches från din sista raden, märke och ansluta dessa varumärken med en linje. Du bör ha 5 rader som löper horisontellt över dina två vertikala linjer skapar 10 mittpunkter (där linjerna skär), 5 på den vänstra vertikala linjen och 5 på den högra vertikala linjen.

6 Placera en av galgarna du rätas i steg 4 på bordet så att den följer den högra sidan vertikala linjen. Se till slutet av hangaren möter den övre kanten av brädet. Böj galgen där den korsar den första mittpunkten på den högra vertikala linjen så att den löper diagonalt över till vänster vertikal linje, som korsar denna linje i den andra mittpunkten. Centrumpunkterna kommer att hänvisas till i följande steg som numrerade från 1 till 5, där 1 är högst upp i styrelsen och 5 är i botten.

7 Böj hangaren så det följer den vänstra linjen under de närmaste tre centrumpunkterna (2, 3 och 4). Sedan böja hangaren diagonalt så att den korsar från den 4: e mittpunkten på den ena sidan tillbaka till den 5: e och understa centrumpunkten på den andra.

8 Upprepa med andra rätas hängare, spegling bockningsprocessen av den första, rör sig från vänster till höger.

9 Fäst V: s du gjorde i steg 1 till styrelsen. Placera varje V, så att ett ben löper över och en under galgar du böjda att följa centrumpunkterna och toppen av V är vid mittpunkten, med V-öppning bort från brädet.

10 Använd en borr för att ställa in en skruv och bricka för att fästa hängare vid mittpunkterna. När du är klar bör det nästan ser ut som styrelsen är kroppen av en insekt med åtta ben som sticker ut från varje sida (med ingen av dem att röra).

11 Fäst transformatorn till styrelsen. Centrera transformatorn mellan de två vertikala linjer vid den 3: e centrumpunkter. Se till att honkontakten pekar nedåt. Fäst en av flatstift till galgar i tredje mittpunkten på varje sida (två anslutningar).

12 Wrap ena änden av # 8 aluminiumtråd runt hangaren korsningen antingen vänster eller höger bottenmärket. Bestäm var du ska montera antennen (se avsnittet Tips nedan) och kör tillräckligt aluminiumtråd för att nå en tydlig plats på marken. Sätt en liten böj i slutet av det femte hängare, din jordstav och fästa den andra änden av aluminiumtråd till det. Tryck hangaren i marken. Se till att den går i åtminstone 20 inches för att säkerställa en god jord.

13 Fäst ena änden av dina # 6 isolerade koppartrådar till jordstav eller tråd och anslut den andra änden till rutan breaker i ditt hus. Detta är ett krav från den Fire Protection Code National (NFPA 70) för att förhindra låga skadefrekvensen från blixtnedslag.

14 Anslut TV-antennkabeln till honkontakten av transformatorn och antennen är klar för användning.