Rock Cycle Science Projects

Rock Cycle Science Projects


Ett forskningsprojekt på berget cykeln ger dig en utmärkt möjlighet att integrera tekniken i din kommunikativa repertoar genom att filma själv utföra en demonstration. När du arbetar via din valda modellen, kan du förklara de tre bergarter, sedimentära, metamorfa och magmatiska, och utveckla de naturliga krafter vittring, erosion, tryck och värme som krävs för att skapa var och en. Alternativt kan du träna hemma och ge din demonstration på plats i vetenskapsmässan, lever och personligen.

Marshmallow Fudge Rock Cycle

Med hjälp av en värmeplatta, stor sked, kastrull, konservöppnare, en del rektangulära bakformar, röd karamellfärg, vaxat papper och plast zip påsar, jumbo marshmallows, smör, choklad, chips, socker och konserverad mjölk, kan du följa Sandra Hunts exempel att ställa in process inom historien om en enda sten. Marshmallow representerar sediment som chips från berget och landar i bäcken där det blir sedimentära bergarter. Täck marshmallows med vaxat papper och tryck ner för att representera det tryck som ändrar det till en metamorf rock. Lägg marshmallows, smör, socker och konserverad mjölk till kastrull och värm till simulera effekten av vulkanisk värme på berget och förklara var jordens värme kommer ifrån. Häll blandningen i en smord bakplåt svalna. Om du placerar överblivna marshmallows och chokladbitar i en behållare, de pressade marshmallows i en annan och visa den kylda marshmallow fudge i en tredje, kommer du att ha en fungerande modell för var och en av de tre typerna av sten i berget cykeln.

Crayon Rock Cycle

En annan enkel visuell demonstration av bergcykeln från Thinkquest använder kritor, aluminiumfolie, ett par skivor eller andra platta tungt föremål, en hammare, och en ljus. Kritorna representerar berget. Med en krita pennvässare, skapa flera färger sediment som eroderar från berget genom vittring krafter. Vik spån ordentligt i en bit aluminiumfolie och tryck mellan två brädor. Inspektera resultatet och förklara hur det är metamorfa bergarter. Tryck på igen och förklara eventuella förändringar. Vik ihop folieförpackningen och värme över ljuset i flera minuter. Den nya typen av sten du har nu är magmatisk bergart. Skriv en rapport eller göra en affisch som förklarar hur varje steg i denna demonstration visar en del av berget cykeln.

Sugar Rock Cycle

En sockerbit, folie och ljuslåga räcker för att slutföra denna enkla demonstration. Den sockerbit symboliserar sedimentära bergarter. Krossa den och det är sediment eroderande från moder rock. Häll krossade sockret i en folie båt för att representera metamorf rock. Värm över en låga och kyla för att visa hur vulkanisk värme producerar magmatisk bergart.

Ride the Rock Cycle

Om du tycker om att skriva eller ritning, kan du skriva din egen version av historien om en sten. Science Spot föreslår skriva en dagbok eller en barnbok, eller rita en tecknad version av bergcykeln. Ett annat alternativ är att ha en interaktiv utställning genom att skapa ett spel som använder Stacy Baker rock cykel tärning på Science Spot och låta besökarna lära genom att göra.