Läkemedel för att behandla mänskliga maskar

Läkemedel för att behandla mänskliga maskar


Många människor smittas av parasitmaskar varje år. Det finns mer än 100 sorter av parasitmaskar. Vissa kan ses med blotta ögat och andra är mikroskopiska. Det finns fyra huvud läkemedel som används för att behandla parasitmaskar: albendazol, pyrantelpamoat, mebendazol och niklosamid. Dessa klassificeras som antihelmintiska läkemedel, (anti-mask läkemedel).

Läkemedel för att behandla mänskliga maskar

Typer av parasitära maskar

Det finns fyra olika typer av parasitmaskar som infekterar människor: protozoer Trematoda, Cestoda och Nematoda. De vanligaste maskar, spolmask, hakmask, piskmask, springmask, hjärtmask, klassificeras som Nematodas. De kan leva i magen och mag-tarmkanalen såväl som vävnader i muskler, det vaskulära systemet (blodbanan), hjärta, hjärna och andra organ.

albendazol

Albendazol förhindrar nykläckta maskar från att växa eller multiplicera i kroppen. Den dödar också de vuxna maskar. Behandlingen bör ges en gång per år efter en infektion för att förhindra återinfektion. Gravida kvinnor bör inte ta detta läkemedel under den första trimestern. De med kroniska sjukdomar såsom sjuk cell anemi eller leversjukdom bör inte ta detta läkemedel. Detta läkemedel bör tas under hela tid som det är föreskrivet, även om symptomen avtar.

pyrantelpamoat

Pyrantelpamoat dödar parasitmaskar som stift maskar och krok maskar av förlamande deras nervsystem. När maskarna är döda de passerar in i avföring och töms ur kroppen. Innan pyrantelpamoat berätta för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid, om du ammar, om du tar något receptbelagt eller växtbaserade läkemedel, om du är allergisk mot läkemedel eller livsmedel.

mebendazol

Mebendazol håller maskar från att växa i kroppen och för att behandla infektioner orsakade av piska mask, stift mask, rund mask, och krok mask. Det kan behandla mer än en mask i taget. Var noga med att tala om för din läkare om eventuella medicinska tillstånd du har innan du tar mebendazol, inklusive om du är gravid eller planerar att bli gravid. Ta inte mebendazol om du ammar. Barn under två års ålder bör inte ta mebendazol inte rekommenderas av din läkare.

niklosamid

Niclosamid är föreskrivna för att behandla infektioner från bred eller fisk binnikemask, dvärgbandmask, och nötkött bandmask. Niklosamid bör inte användas för stift maskar eller rundmaskar. Men det kan användas för att behandla andra binnikemask infektioner. Niklosamid dödar bandmask vid kontakt och de döda maskar passerar in i avföring. Var noga med att tala om för din läkare är du är allergisk mot detta läkemedel om du är gravid eller planerar att bli gravid, eller om du ammar. Det bör inte användas hos barn under två års ålder, om inte rekommenderas av din läkare. Ge inte till äldre patienter inte rekommenderas av läkare. Var noga med att tala om för din läkare om du tar andra läkemedel eller naturläkemedel för att förhindra interaktioner.