Hur att rekonditionera NiCd-batterier

Hur att rekonditionera NiCd-batterier


Nickelkadmiumbatterier, även känd som NiCd och NiCd, är uppladdningsbara batterier tillverkade av nickeloxid-hydroxid och metalliskt kadmium. NiCd-batterier är vanligt förekommande i uppladdningsbara produkter, såsom mobiltelefoner, digitalkameror, videokameror, bärbara datorer och elverktyg. Med upprepad användning, batteriet laddas och avlopp, vilket leder till en förlorar i effektivitet. Den tid batteriet kan driva en enhet minskar. Rekonditionering kan föryngra batteriet.

Instruktioner

1 Ladda NiCd-batteri. Beroende på vilken produkt batteriet ingår i, laddar batteriet kan består av att fästa en laddare till elektronisk utrustning eller ta ut batteriet och placera den i en NiCd batteriladdare. Förvara batteriet i laddaren tills den är full. Koppla alla nätadaptrar.

2 Vrid den elektroniska enheten. Om det behövs, placera batteriet tillbaka i den elektroniska enheten innan du startar enheten. Låt enheten köras på batteri tills batteriet är dött eller helt slut. Alternativt, vissa markeringar har en urladdning switch. Om enheten har en urladdning switch, vända denna omkopplare tills batteriet är urladdat. Urladdningsströmställaren är vanligare på batteriladdare för stora batterier, såsom de på stora elverktyg.

3 Fortsätt att upprepa laddning och laddas tills det har gjorts tre till fem gånger, beroende på storleken på batteriet. Rekonditioneringen ska fyllas varje halvår eller som behövs för att återställa förlorad effektivitet.