Memory Leak Detection Verktyg

Memory Leak Detection Verktyg


Många problem kan orsaka reducerad prestanda i ett program, en av vilka är en minnesläcka. Om du upplever en minnesläcka i ansökan ram eller vill proaktivt övervaka minnesläckor, använd ett diagnostiskt verktyg för att bestämma källan till läckan.

UMDH

Ett verktyg som tillhandahålls av Microsoft, är UMDH inte som standard medföljer Windows operativsystem och måste manuellt hämtas. UMDH fångar heap soptippar, skriver utdata till skärmen och låter dig jämföra produktionen av stockar för att analysera källan till läckage. Mjukvaruutvecklare kommer inte att kunna ändra programmets kod eftersom det är stängd källkod.

GlowCode

GlowCode är en tredje part verktyg som gör det möjligt för programmerare att upptäcka minnesläckor vid konstruktion tid. På bara tre MB för 32-bitarsversionen, det är ett litet program och är ett open-source program. Dess webbplats ger lite information om källkoden, men GlowCode har en 21-dagars gratis provutvärdering som ger gott om tid för analys.

Memory Leak Detection

Memory Leak Detection fungerar på Windows. Det stöder för närvarande DLL-filer och använder NET Framework för att ge en liten, lätt, verktyg öppen källkod. Memory Leak Detection är gratis.