Hur man skriver en adressändring brev till leverantörer

Hur man skriver en adressändring brev till leverantörer


Oavsett om du är en individ eller ett företag, måste du meddela andra när du ändrar din adress. Du kan behöva kontakta ditt gym, läkare kontor och fordringsägare, medan ett företag behöver för att meddela leverantörer, underleverantörer och serviceföretag. Även om du kan meddela några av dessa online, andra föredrar ett skriftligt meddelande. Företag har ofta mer effektivt att tillkännage en adressändring med posten.

Instruktioner

1 Formatera brev som en vanlig affärsbrev. Innehålla en rubrik med ditt namn och adress, eller skriva ut brev på brevpapper. Skriv datum under rubriken, skriv sedan säljarens namn, företagsnamn och adress under dagen. Skriv "Kära {infoga leverantörens namn här}" och avsluta brevet med en standard stänger såsom "Med vänliga hälsningar", följt av din signatur och skrev namn.

2 Börja brevet genom att förklara att du meddela säljaren av en kommande drag och efterföljande adressändring.

3 Ange ditt fullständiga namn som det visas på ditt konto med leverantören och ditt kontonummer, om du har en. Om du skriver för ett företag, innehålla namnet på företaget som det visas på kontot.

4 Lista din nya adress. Ange gatuadress samt stad, stat och postnummer, även om det är samma. Ge din nya telefonnumret i förekommande fall, eller nämna att det kommer att vara densamma som din nuvarande antalet.

5 Ge dagen för din nya adress effektiv. Tydligt ange om du kan ta emot e-post på den nya adressen och om e-post till din gamla adress kommer att vidarebefordras. Påminn leverantörer som om de maila något till din gamla adress, kan det ta längre tid att nå dig.

6 Tack säljaren för hans uppmärksamhet och tålamod när du flyttar. Ge telefon eller e-post kontaktinformation om säljaren har några frågor.