Trä idéer staket

Trä idéer staket


Trästaket finns i en mängd olika stilar och material, så när du står inför vad man ska välja, kan du känna lite osäker på dina alternativ. Ek, tall, cypress och ceder är fyra typer av trä som används ofta i byggandet av trästaket. Du har ett val att göra, men i fråga om huruvida ditt staket kommer att tjäna en elegant ändamål, en mer funktionell en eller till och med en kombination av båda.

Välja en stil för att matcha Home Design och landskapsarkitektur

Trä idéer staket


Matchande hem design eller landskaps är ibland det bästa sättet att komma upp med trästaket idéer. Till exempel, om ditt hem har en lantlig typ känsla eller om du har vackra blommor och växter mönstrade efter engelska trädgårdar, skulle en staketet vara ett passande val. Målet är att visa upp hemmet och gården, och ett staket med korta hundöron trä pålar eller strejkvakter med skulpterade ändar är bara några piket stil stängsel alternativ. Ranch-stil hus, timmerstugor och hem med xeric landskaps som använder kaktus, vilda gräs och andra växter med låga vattenbehov bäst inramas av split-skena eller logwood fäktning. Split-rail stängsel består av trä stolpar placerade ett visst avstånd från varandra med horisontella skenor som förbinder varje inlägg tillsammans. Log stängsel använder verkliga trä stockar installerade i antingen vertikala eller horisontella paneler.

Välja praktisk funktion än estetik

Trä idéer staket


Ibland måste trä staket tjäna en praktisk funktion, såsom integritet, bullerskydd eller en avskräckande mot inkräktare och djur. Den vanligaste trästaket idé i förorter inkluderar fast palissaden stängsel. Denna typ av stängsel använder antingen höga hundöron staket strejkvakter eller trä stavarna inriktade i en vertikal mönster utan mellanslag mellan varje staket ombord. Gallerverket är en annan typ av praktisk trä stängsel som omfattar tunna trälister i ett korsvis. Detta mönster ger viss sekretess, samtidigt som ljuset att tränga igenom.

Blandnings utseende och funktionalitet

Trä idéer staket


Det är möjligt att ha en snygg staket som också tjänar ett praktiskt syfte. Du kan skapa en tandad eller rundad utseende med din fasta palissaden stängsel genom att skära ut dessa former från toppen av skivorna. Eller, kan du bygga en kortare palissaden staket och konstruera ett galler ram för att installera längst upp. I stället för en delad skena staket med horisontella skenor, kan du skapa ett "X" -mönster med rälsen från en staketstolpe till en annan. Skulpterade trä lock för stödstängselstolpar eller kontrasterande remsor av trä trimma toppen av en palissaden staket kan lätt omvandla en funktionell staket till en estetisk ett.