Hur man ska täcka en motorcykel säte med läder

Hur man ska täcka en motorcykel säte med läder


Fördelarna med att ha en läder motorcykel säte utöver utseende, och bland annat att ha en plats som överensstämmer med ryttarens kropp, andas under långväga rider, och har god hållbarhet. En anpassad skinn, dock kan kosta betydligt mer än en täckt av vinyl. Lyckligtvis återhämta sig en plats är en helg projekt som många ryttare kan åta sig så länge de har rätt material för att göra jobbet rätt.

Instruktioner

1 Ta bort den befintliga locket. Om motorcykeln sätet du arbetar med redan har ett lock, dra häftklamrar som håller den på plats. Om du inte planerar att göra väsentliga ändringar motorcykeln säte skum, kan du spara täck att använda som en mall för nya läder täcker.

2 Gör en mall. Om du ändrar säte skum, eller om du inte har den gamla luckan, måste du göra en mall av muslin eller annan billig trasa. Spåra sätet på tyget, sedan lägga till marginaler som är åtminstone dubbelt höjden på sidan av sitsen. Till exempel, om sätet mäter tre inches tjock på sidorna, tillsätt sex inches av marginalen till den spårade form.

3 Skär läder. Genom att använda mallen spåra formen på lädret. Om du använder relativt tunt skinn kan du klippa det med läder sax. Om du använder en kraftigare läder, använda en rakkniv kniv för att skära ut säkerhets form. Försök inte att skära igenom tjockt läder i ett pass om du inte kan göra så lätt. Flera passager med kniven kommer vanligtvis att resultera i jämnare snitt.

4 Åter sätet. Börjar på framsidan av sätet, dra lädret över skummet och häfta det till sittunderredet. Arbeta dig runt sätet går från sida till sida och dra lädret ordentligt. Du kommer att ha överskott läder som du kan trimma efter att se lädret passar sätet smidigt.

5 Fininställning täck. Som du rider på en nyligen återhämtat läder sits kan det hända att de läder sträckor och blir lös i vissa områden. Om detta händer, helt enkelt ta bort häftklamrar i området som behöver skärpning, dra lädret smidigt, och sätt tillbaka den.