Hur man tar bort vatten fläckar på ett matsalsbord

Hur man tar bort vatten fläckar på ett matsalsbord


Spill, kondens och läckor är alla vanliga hot mot matsalsbord och andra trämöbler. Vatten fläckar är vita, vaxartad ser märken som visas när tabellen utsätts för alltför mycket fukt och ingen mängd skrubb tycks bli av med dem. Innan du överväga rekonditionering bordet eller, ännu mer drastiskt, som ersätter det alla tillsammans, prova ett par snabba, enkla och billiga lösningar med gemensamma husgeråd att polera de fula vattenfläckar bort.

Instruktioner

Olivolja och Ash metod

1 Skapa en blandning med användning av en msk av trä eller cigarettaska och tillräckligt olivolja för att göra en tandkräm liknande konsistens. Rör om tills väl kombineras.

2 Kammar del av den aska och oljeblandning direkt på vatten fläck. Sprida blandningen tills den jämnt belägger fläcken. Tillåt blandningen stå under två minuter.

3 Buff blandningen i fläcken med en ren trasa. Torka upp pastan och kontrollera fläcken. Om det kvarstår, upprepa processen tills den försvinner.

4 Torka upp all kvarvarande olja och aska blandning med en ren trasa. Häll en liten mängd trä möbelpolish på en ny, ren trasa och putsa bordet.

järn Metod

1 Värm järn till en låg eller medelhög inställning utan ånga.

2 Placera en ren, torr handduk ovanpå vattnet fläcken. Placera strykjärnet på toppen av handduken och flytta den fram och tillbaka i ca 20 till 30 sekunder.

3 Kontrollera området under handduken. Om fläcken kvarstår, byt handduken och fortsätta strykning tills fläcken försvinner.