Hur du gör din egen Mask för forntida civilisationer

Hur du gör din egen Mask för forntida civilisationer


Masker har använts i århundraden för att dölja ett ansikte, eller att erbjuda en förklädnad till en bär den. Masker ibland gjord för att likna människor, djur och till och med skrämmande varelser. Om du för närvarande undervisar eleverna om antika civilisationen, kan du leda dem i en mask hantverk. Masken ska vara representativ för den tid barnen studerar så att de bäst ihåg lektionen.

Instruktioner

1 Skär en plastmjölkkanna i hälften. Använd hälften med handtaget om du föredrar handtaget vara en näsa. Annars använder den andra hälften för att skapa masken.

2 Skär bitar av tidningar i tunna remsor som inte är mer än en tum bred och 8 inches lång.

3 Skapa en hemmagjord typ av gips av mjöl och vatten. Blanda en kopp mjöl med en kopp vatten. Om blandningen verkar lite för rinnande, tillsätt mer mjöl. Om det verkar för tjock, tillsätt vatten.

4 Doppa tidningen remsorna i till pastan blandning en i taget och lägg dem över mjölkkanna. Helt täcka mjölkkanna, överlappande tidningsremsor så att inga delar av mjölkkanna visar. Ställ masken åt sidan för att torka. Detta kommer att ta 24 timmar.

5 Lägg till ett andra lager av pasta indränkt tidningsremsor, och ställ åt sidan för ytterligare 24 timmar för att torka.

6 Bestäm vad du vill att din mask för att se ut. Du kanske vill sätta dina idéer på papper först. Fråga dig själv om du vill att din mask för att vara mer av en gammal stam mask, eller snarare en mask representant av forntida Egypten. Det kan hjälpa dig att bläddra igenom några clip-art masker från den antika civilisationen (se Resurser).

7 måla din mask med akrylfärger och en pensel. Vänta färgerna torka innan du lägger några utsmyckningar.

8 Fäst fjädrar, snäckor, falska hår, pärlor eller någon annan utsmyckning som du vill använda för att ge masken den antika civilisationen utseende du vill att den ska ha. Om hantverk lim är inte stark nog att bifoga ditt objekt, använda en limpistol.

9 Bär maskerna och agera ut en scen från forntida civilisation eller hänga maskerna upp så att föräldrar kan se dem under nästa föräldern / lärare konferens.