Hur att lösa en trä splitterskydd

Hur att lösa en trä splitterskydd


Träflisor är smärtsamma och kan orsaka infektioner, om de lämnas utan uppsikt. Om flisan är för djup för borttagande med spikar eller en pincett, finns det inget behov att förstora såret genom att gräva ut det med en nål. Istället lösa det under huden. Detta är en särskilt användbar teknik för barn, eftersom det minskar traumat att avlägsna flisor. Det finns flera sätt att ta bort en flisa med hjälp av naturläkemedel.

Instruktioner

1 Klipp en bit bananskal som är tillräckligt stor för att täcka såret. Placera insidan av bananskal på stickan och bandage över natten. Enzymer i bananskal hjälpa upplösa stickorna under huden. Avlägsna bandaget på morgonen och kasta huden.

2 Gör ett grötomslag för att dra flisa ut och lösa det. Blanda tillräckligt med vatten, med en tesked bakpulver, för att göra en pasta. Smeta pastan över det drabbade området och försegla den med ett bandage eller medicinsk tejp. Avlägsna bandaget efter några timmar för att se om splitterskydd är ute. Om så är fallet, rengör området med ett desinfektionsmedel. Om inte, lämna grötomslag på för ytterligare ett par timmar. Bakpulver gör att huden sväller, vilket lösgör splinter och flyttar den till ytan av huden.

3 Skiva en lök eller en tomat och tillämpa den på stickan. Täck den med ett bandage eller medicinsk tejp. Enzymer i både lök och tomater arbeta för att upplösa splitterskydd. Ta bort bandage, för att kontrollera utvecklingen och återanvända, om stickorna inte fullständigt har lösts upp.