Varför är min lila träd blommar inte?

Varför är min lila träd blommar inte?


Med sina blommor och stark doft, syrener (Syringa spp.) Har varit vanliga trädgårdsväxter i generationer. Ibland dessa enkla, pålitliga buskar inte blomma. Om du har problem med att få din lila buske eller träd blomma fritt, finns det några kulturella sedvänjor att kontrollera.

Omogenhet

Syrener ta så mycket som 3-5 år att bosätta sig i och börja blomma. Dessutom buskar som har blivit allvarligt skära ned för förnyelse ta flera år att återuppta blommar. Om lila behöver förnya använder tre års metod. Skära ned en tredjedel av den gamla stammar under det första året, hälften av de återstående gamla stjälkar det andra året och resten det tredje året. Denna metod tvingar buske att släcka ny tillväxt men behåller nog stjälkar av blommande ålder för att ge dig blommor varje år.

felaktig Beskärning

Varför är min lila träd blommar inte?


För bästa blommande, beskär syrener endast efter blomningen finish. Syrenerna blommar på gammalt trä, så beskärning innan planterar blommor bort den aktuella säsongens blomknoppar. Knopparna för följande år återfinns under veckorna omedelbart efter blomningen, så beskärning efter midsommar minskar nästa säsong blommar. Deadhead syrener genom att snäppa eller skära av axen, så att anläggningens energi går in i knopp formation för följande år i stället för att göra utsäde; annars kommer du att ha tung blommande bara vartannat år.

Too Much Shade

Den vanligaste orsaken syrener inte blommar väl inte får tillräckligt med solljus. De kräver minst fyra till sex timmar i direkt solljus per dag till blomma. Om lila är skuggad av ett träd, kvistning av träd eller gallring dess grenar kan öka solljuset nog för bra blomning. Överväga att flytta buske till en soligare plats i början av våren, medan det fortfarande är vilande.

För mycket gödsel

Syrener behöver endast ljus utfodring. För mycket gödsel, särskilt kväve, uppmuntrar stam och löv tillväxt på bekostnad av blomknoppar. Om lila är omgiven av gräsmatta, gäller inte gräs gödsel över lila rot zon, vilket är ungefär samma diameter som buske Bäst tillväxt. gödselmedel gräsmatta är hög i kväve.