Hur man lyfter skor för ett kort ben

Hur man lyfter skor för ett kort ben


Om du mätte benen på 100 personer, cirka 50 kommer att ha en kortare än det andra. Frågan är antingen anatomiska, funktionella eller en kombination av båda. En anatomisk fråga innebär att dina ben växte varierande längder eller om du haft en sjukdom eller ett tillstånd som förbjudna tillväxt. En funktionell fråga är felinriktning av ryggraden, bäckenet eller en muskel obalans. Lyft skor kan ta itu med problemen med benlängden eller korsbenet höjd.

Instruktioner

1 Få en fullständig och grundlig undersökning för att avgöra om du har anatomiska eller funktionella ben längd frågor eller en kombination av båda. Du måste också veta vilket ben är kortare och med hur mycket, företrädesvis i millimeter. Om din benlängd avvikelsen är större än 12 millimeter, kan du inte använda hälen hissar för att lyfta skor.

2 Välj om du vill använda hälen hissar, ortoser (skor skär för att justera biomekanik) lyfte skor eller få anpassade skor gjorda. Heel hissar är bättre för en sann anatomiska ben längd fråga, enligt Dr. Arthur B. Gross, en privat praktik kiropraktor och expert på ben längd brister. Ortoser kan arbeta i kombination med klackar hissar om du har en kombinerad problem. Om du bär en viss par skor hela tiden, lägga hälhöjden dessa skor är ett alternativ. Du kan få anpassade skor med ökad häl höjd om de andra alternativen inte passar dig. Överväga ben-längd-skillnad orsak, budget och bekvämlighet när man beslutar vilket alternativ som är bäst för dig.

3 Prova dina nya lyfte skor runt huset först. Se till att du kan gå bekvämt utan att snubbla eller att väsentligt förändra din promenad. Kontrollera att lyftas skor inte orsakar tryckpunkter på foten. Om du har valt att använda hälen hissar eller ortoser, prova dem i olika par skor för passform och komfort. Bära skor i flera timmar hemma innan testa dem utanför huset. För ortoser, kanske du behöver använda dem under en begränsad tid varje dag för att vänja sig vid dem.

4 har en professionell återkont benlängd medan du bär lyfts skor. Den professionella kan göra eller föreslå justeringar för att förbättra passformen.