Hur man tecknar Blomkrukor

Hur man tecknar Blomkrukor


Blomkrukor finns i ett sortiment av former, storlekar och stilar. De sträcker sig från enkla terrakotta containrar till frikostigt målade porslinskärl, och kan vara så petite som en jordgubbe eller lika stor som en sandlåda. Oavsett hur strama eller förskönat de kan vara, blomkrukor är ofta lika estetiskt tilltalande som de är funktionella. Deras fysiska skönhet och varierande strukturer gör dem intressanta ämnen för att rita.

Instruktioner

1 Skaffa ett sortiment av blomkrukor att rita. Välj blomkrukor i former och stilar som tilltalar din smak. Du kan också använda bilder av blomkrukor från trädgårdsarbete kataloger, bok, tidningar och webbplatser som modeller för dina ritningar.

2 Placera en blomkruka eller bilden av en blomkruka på en plats som du kan se lätt, såsom på ett bord eller skrivbord. Hitta en bekväm ritpositionen själv. Överväga sitter vid ett skrivbord eller bord, med hjälp av ett varv skrivbord eller styrelse, eller helt enkelt vila en kudde av ritpapper på knäna. Kom ihåg att din kropp kommer att låta dig veta vad ritpositionen fungerar bäst för dig; Om du är spänd eller obekväma, göra justeringar.

3 Studera en blomkruka eller bilden av en blomkruka. Ta del av dess storlek, form, mått och vinklar. Fokusera på att skapa en korrekt beskrivning av blomkruka, inte på små detaljer. Rita vad du ser, med hjälp av lätta penndrag. Render den cirkulära öppningen av en grundläggande cylindrisk blomkruka genom att rita en något tillplattad, horisontellt orienterad cirkelform. Dra sidorna av blomkruka genom att föra linjer nedåt från den tillplattade cirkeln. Skapa basen av blomkruka genom att ansluta de linjer av dess sidor med en något konkav horisontell linje. Titta upp från papperet ofta att kontrollera likheten mellan vad du ritar och vad du ser.

4 Tänk på mindre detaljer i blomkruka eller bild av blomkruka. Notera strukturen på dess yta, samt eventuella tilläggstecken eller motiv. Upprepa dessa mindre detaljer i din ritning. Till exempel, om den blomkruka har en fläta motiv hela vägen runt dess exteriör, replikera flätan. Eftersom utsmyckningar och mönster på den cylindriska blomkruka finns på en krökt yta, bör du fånga denna kurva i din ritning, snarare än dra dem i en rak horisontell linje. Fortsätt att flytta blicken fram och tillbaka mellan din ritning och modellen som du arbetar.

5 Not om några skuggor är på eller nära blomkruka. Lägg till dessa skuggor på din ritning med hjälp av lätta drag med den mjuka sidan av din penna tips. Till exempel, om blomkruka kastar en skugga på skrivbordet eller bordet där den är placerad, replikerar att skugga; det kan sträcka sig från basen av den blomkruka utåt. Om ljus som träffar blomkruka på sådant sätt att det uppstår en skugga på ytan av krukan, replikera det, att se till att fånga sin naturliga kurva. Oskärpa skuggor med en bomullstuss eller bomullstuss; undvika att använda fingertoppen.