Hur att reparera katt svansar

Hur att reparera katt svansar


När en katt får diagnosen en svans skada, flera alternativ för att reparera skadan finns. Typiska svans skador är brutna svansar, förlamade svansar och rivsår. Rådfråga din veterinär rekommenderas starkt. Veterinären kommer att göra en fullständig upparbetning på katten inklusive röntgen för att hitta källan till skadan.

Instruktioner

1 Gör katten så bekväm och orörlig som möjligt för att förhindra ytterligare skada. Överföra din katt till veterinären kontor kan vara en traumatisk upplevelse, särskilt när katten är redan i smärta. En liten låda, bärare eller ens en låda kan fungera bra för överföring och hämma rörelse för din katt.

2 Följ veterinärens instruktioner om hur att ta hand om din katt hemma. I fallet med en förlamad svans, kommer veterinären mest sannolikt vill amputera kattens svans. Amputation är nödvändigt eftersom kattens svans kommer att dra och komma i vägen när man kissar och avföring, orsakar en enda röra. Vissa katter upplever förlamning i urinblåsan och sfinktermuskler hämma deras förmåga att kissa och bajsa. Vården för en sådan katt innebär avföring mjukgörare och medhjälp katten att tömma sin urinblåsa samt rengöring katten dagligen för att förhindra lukt och infektioner. Detta tar tid och engagemang och kan vara stressande för katten och mänsklig lika. Om kattens svans är bruten och kotorna inte separeras kommer katten att behöva stanna inomhus och lugn för att läka på egen hand. Det kan handla om lugnande medel för en hyper katt. Ibland behövde opereras för en separerad bruten svans och, återigen, är återhämtningen vistas inomhus och lugn. Om skadan är en skärsår, kan veterinären sy eller bandage det. En E-krage kan behövas för att hålla katten från att slicka eller tugga området. En E-krage eller elisabetanska kragen är en konformad krage fäst vid en krage på halsen och förhindrar åtkomst från huvudet till kroppen av katten.

3 förhindra ytterligare skada genom att välja att hålla din katt inomhus, vilket ger en kattsand låda och klösbräda. De flesta katter med svans skador förvärva sina skador utomhus. Komma träffas av en bil, få sina svansar som fångas i ett staket och sedan panik att komma ur situationen orsakar skador.