Hur gör jag svetsa en utsmyckad Fence Gate?

Hur gör jag svetsa en utsmyckad Fence Gate?


De flesta utsmyckade staket grindar svetsas av smidesjärn, en gammal och mycket traditionell metall. Smide har en mycket låg kolhalt - det är nästan rent järn - och innehåller element som kallas slagg som ger den konsistens. Det är lätt att svetsa, kan böjas till en mängd olika former eller kan gjutas till prydnads konstruktioner. Det är inte spröd så det är hållbart och det motstår korrosion. Smidesjärn kan köpas i fast eller ihålig runda eller rektangulära rör eller ark som kan skäras och formas till cirklar och andra konstruktioner.

Instruktioner

1 Utforma en utsirad smidesjärn för att passa en speciell öppning, i en gård, gård, uppfart eller annan anslutningspunkt. Mät öppningen och se till att det finns kraftiga stolpar på båda sidor; de kan vara av trä, metall, även murverk. Lägg ut genom porten mönster på papper, visar den grundläggande ram eller kontur och inre element såsom cirklar, bågar och upprätt eller diagonala staplar.

2 köpa material, inklusive eventuella särskilda dekorationer som spjut punkter eller snirkelarbete. Om du har metallbearbetning expertis kan du göra dessa själv, skärblad av metall i strimlor och böja dem eller forma dem till cirklar, trianglar eller andra motiv. Lägg ut genom porten på en arbetsyta. Alla portar har några rektangulär ram; vissa har välvda toppar, men de passar på en grundläggande rektangel.

3 Weld ramen först. Använd en metallsåg att slarva i 45 graders vinkel och se till gerade hörn är fyrkantig före svetsning. Svetsa samman några speciella komponenter, som cirklar eller snirkelarbete, som går i det inre av porten eller i en välvd eller spetsig topp.

4 Lägg till interna tvärbalkarna eller hängslen och svetsa till den dekorativa panelen. Använd en stålborste för att rengöra och jämna alla svetsar. Sätt på gångjärn och lås; vissa grindar gångjärn på endast en sida, andra har två sektioner med gångjärn på båda sidor och en spärr i mitt. Utsmyckade grindar också kan installeras med elektriska konservöppnare så grindarna öppna och stängda över öppningen.