Vad är en Puggle hund?

Vad är en Puggle hund?


Om du letar efter en "märkes hund," Vart än puggle. Denna hund är inte en ras av sin egen, utan en blandning av två raser, i detta fall, en mops och beagle. Liksom andra blandade avel, kan en puggle ärva drag från båda sina föräldraraser, så för att förstå din puggle måste du forska både mopsar och beaglar, men det finns vissa drag som många puggles har gemensamt. Innan du anta en puggle, forskning dess historia, temperament och egenskaper för att säkerställa att det är en bra passform för dig och din familj.

puggle Historia

Puggles var föds upp så tidigt som på 1980-talet, men de började inte att växa i popularitet i USA fram till början av 2000-talet, enligt Puggle.org. En sann puggle har en mops förälder och en beagle förälder. Andra generationens Puggles ibland föds, men mest välrenommerade uppfödare skapar Puggles från renrasiga föräldrar.

Utseende

De flesta puggle valpar ärver en blandning av fysiska egenskaper från sina föräldrar. De kan vara 6,8-13,6 pund i storlek. Deras rockar är korta och raka, och de kan ärva färger någon av föräldrarna. Vissa Puggles är tan eller fawn med svart mask. Andra är svart eller vitt, och vissa är tricolor. Puggles har längre nos sina beagle föräldrar, vilket eliminerar andnings och hälsoproblem som kort spetsnosiga mops erfarenhet. Många Puggles ärver också de långa öron av sina beagle föräldrar.

Temperament

I allmänhet, Puggles älskar att vara runt människor och kommer att stanna nära sina ägares sidor. Räkna med din puggle att vara en tillgiven och kärleksfull kamrat. De är lekfulla och nyfikna, bubblande med extra energi. Liksom sina beagle föräldrar, ofta använder de sina känsliga näsor för att spåra nya dofter. Puggles är sociala hundar som kommer bra överens med barn, främlingar, andra hundar och andra husdjur. De njuta av promenader och speltid och behöver daglig motion för att bränna bort sin extra energi.

Puggle Behavior and Training

Liksom sina beagle föräldrar, vissa mopsar tenderar att tjuta, och andra bark för uppmärksamhet, när de är glada eller när de är ensamma. Puggles bör inte lämnas ensamma under långa perioder, eftersom de kan drabbas av separationsångest eller ensamhet. De behöver sällskap och motion. En intelligent hund, är en puggle ivrig att behaga och lätt att träna. De kan vara envis, dock så utbildning bör vara konsekvent och förstärkt med dag-till-dag regler och gränser. Använd positiv förstärkning tekniker, belöna din puggle för önskade beteenden och undvika hårda straff. Negativa träningsmetoder kan orsaka ångest eller rädsla, vilket kommer att göra utbildning svårare och kan leda till beteendeproblem såsom aggression. Puggles är en tillgiven ras som svarar bra på godsaker, beröm och uppmärksamhet.