Perma blå instruktioner

Perma blå instruktioner


"Hot blåelse" är en process som skyddar stålet från rost genom att deponera ett järnoxid som kallas magnetit på metallens yta. Magnetiten är vanligtvis mörkblå så processen kallas blåelse och det är allmänt tillämpas på skjutvapen. Efter användning, blå färdiga ytan alltid blir repad. Den blåelse kan sedan kosmetiskt repareras av "kall blåelse." Kall blåelse döljer repor genom att måla över dem med en förening som ser ut som blåelse när den torkar. Perma Blue kommer som antingen en vätska eller en pasta och är en kall blåelse förening gjord av Birchwood Casey, Inc.

Instruktioner

1 polera delar av pistolen du tänker reblue med en av de 00-grade stålull medföljer pistolen blå kit.

2 Häll ca 1 tsk renare ingår i satsen på den ena änden av den lilla svampen som medföljer satsen. Torka den våta svampen över de områden av pistolen du just buffed med stålull.

3 Häll ca 1 tsk blå och rostborttagare medföljer satsen på en liten, ren trasa och torka trasa på samma områden i pistolen med en skadad yta. Låt rostborttagare att lufttorka och rengör samma områden med rostskydds våtservetter ingår i Perma Blue kit.

4 Sätt på gummihandskar. Doppa en av blåelse applikatorer medföljer satsen i blåelse lösning eller pasta. Måla de skadade områdena av pistolen med blåelse lösning eller klistra in via så få slag som möjligt.

5 Låt blåelse lösning eller klistra lufttorka. Återigen tillämpa blåelse lösning eller klistra åtminstone två gånger till.