Hur man diagnostisera en dermoidcysta

Hur man diagnostisera en dermoidcysta


En dermoidcysta är en hamartomatous tumör täckt med ett tjockt dermis liknande vägg. Den innehåller talgkörtlar förutom nästan alla andra hud adnexa och kan även innehålla spik och dentala strukturer beroende på platsen. Dermoid cystor på huden inträffar vanligtvis i ansiktet och halsen, men kan växa internt. Följande steg visar hur man diagnostiserar en dermoidcysta.

Instruktioner

1 Leta flesta medfödda dermoid cystor med en visuell inspektion. En ensidig svullnad i det övre ögonlocket kan tyda på en dermoidcysta härrör från en tårkanalen.

2 Räkna Dermoid cystor att uppträder vanligtvis som kutana cystor på pannan runt ögonen med en diameter av 1 till 4 cm. Insidan av munnen är också en gemensam plats.

3 Identifiera de flesta interna dermoid cystor efter gynekologiska eller neurologiska besvär. Gynecologically relaterade Dermoid cystor uppstår främst som en cystisk äggstockstumör och neurologiskt relaterade cystor växer ofta på ryggraden eller intrakranialt.

4 Skilj kutan dermoid cystor från epidermala cystor. Dermoid cystor är fodrade med en epidermis som innehåller olika epidermala bihang, oftast helt mogna. De kan också misdiagnosed som hudcancer.

5 Använd flera avbildningstekniker för att diagnostisera interna dermoid cystor. Röntgen, datortomografi (CT) och magnetisk resonanstomografi (MRT) alla används effektivt. En MR är särskilt användbar vid diagnostisering av intrakraniella dermoid cystor och även kan krävas för att skilja en gigantisk dermoidcysta på halsen med en cystisk hygroma.