Hur Relace Sperrys

Hur Relace Sperrys


Annat än att ta dina väl slitna Sperrys i en lokal skomakare, finns det några framgångsrika metoder för relacing din båt skor. Många finare skor butiker säljer relacing kit, men om du är borta över helgen eller inte har tillgång till en fin skoaffär, kan du prova mer sinnrika metoder för att ersätta en sliten spets.

Instruktioner

1 Köp en läder snöre kit från en lokal full service sko återförsäljare. Du kan också hitta en på vandring och utomhus specialbutiker. Lädret skosnören kommer med en boondoggle stil spets med en metalltråd i mitten av det.

2 Om du vill utforma en relacing kit själv, genomborra en kraftig metalltråd genom det trasiga änden av en reserv smal skosnöre. Linda metalltråd tätt runt skons ursprungliga spetsar försiktigt så att den inte bryt av medan du drar det genom varje ögla.

3 Använd en liten skruvmejsel för att hjälpa till att lyfta öglan, så att tråden kan lätt passera. Var noga med att inte fånga tråden, eftersom det då kan komma ogjort.

4 Klipp av tråden och använda dina nya skosnören. Om du har gjort din egen snarare än att köpa ett kit, tillåter en extra några inches av spetsar, och bara trimma ändarna så att de är rena och omärkta från tråden.

1 läder spets som loopar runt vristen är utformad för att hålla Sperry tätt på foten även om du hamnar i vattnet. Du kan separera vristen loopen från spetsad fronter lätt. Detta kommer att hålla dig från att behöva trä spets genom de sex svåra öljetter runt vristen.

2 Skär snöre där det fullbordar ankeln loop, vilket ungefär en halv tum extra. Se till att den överskjutande delen av fotleden slingan är tillräckligt lång för att undangömt bakom luckan av läder längs de främre spetsar i skon. Doppa en sträng superlim på spets, och stoppa in den bakom luckan. Upprepa på den andra sidan av slingan.

3 Tråd en färsk läder spets genom de tre eller fyra uppsättningar av öglor längs framsidan av skon. Hålla den extra längd till en sida av skosnöre.

4 Fäst den extra längden av läder så att de två skosnören är ännu. Du kan fukta en del av den extra längden av läder och slinga runt sig som en fjäder. Detta kommer att ge ändarna av dina skosnören en proffsig yta när du låta dem torka på plats.