Hur man testar dieselmotorer

Hur man testar dieselmotorer


Testning dieselmotorer anses allmänt vara den enda tillförlitliga källan för mätning av utsläppsnivån från en dieselmotor. I vissa stater som Kalifornien och i många länder i Europeiska unionen, diesel rök tester krävs årligen av alla fordon som drivs med dieselbränsle. Om du inte bor på en plats som kräver sådan testning, kan du utföra sådana tester på egen hand, men det kommer att innebära en betydande investering på ca £ 1300 till £ 3250, från och med 2010, för en kalibrerad dieselmotorer meter.

Instruktioner

1 omdöme underhållsdokumentation och se till att fordonet du testar har fått korrekt, planerat underhåll och motorn inte har några större problem. Om du inte kan kontrollera från underhållsdokumentation att fordonet har fått korrekt underhåll, bör du inte gå ut med diesel röktest som testet kan potentiellt orsaka skador på motorn.

2 Kontrollera avgassystemet se till att det inte finns någon skada. Använd en ficklampa och få under fordonet att inspektera avgasrören för betydande rost och hål i systemet. Om avgas har betydande skador, kommer testet inte ge noggranna resultat. Inte fortsätta. Se till att fordonet har inga tillbehör som hindrar dig från att sonden av diesel rök mätaren i svansen på avgasröret.

3 Påskynda fordonets motor från tomgång till varvtalsregulatorn och släppa ut gasen. Håll inte fordonet under en längre tid på varvtalsregulatorn. Bara rev motorn tills du hör det når varvtalsregulatorn (när motorn börjar tävla) och släppa ut gasen.

4 Sätt sonden av diesel rök mätaren i öppningen av bilens avgasrör för att genomföra testet. Om du är osäker på hur man läser din diesel rök mätare eller är osäker på hur det fungerar, måste du hänvisa till din bruksanvisning som produkterna varierar avsevärt.

5 Upprepa steg 3 och 4 upp till maximalt sex gånger och ta ett genomsnitt av alla sex avläsningar för att bekräfta din nivå av utsläpp för dieselmotorn.