Hur man ställer Chkdsk att köras vid uppstart

Hur man ställer Chkdsk att köras vid uppstart


Chkdsk är en Windows-verktyg som skannar datorns hårddiskar för att logga och åtgärda fel, beroende på vilka inställningar du ger det. Ibland kommer Chkdsk visas vid uppstart om datorn har stängts felaktigt. Du kan använda Chkdsk medan datorn är igång, men du kan också ställa in den att köra när du startar upp maskinen. För att Chkdsk körning vid uppstart, måste du ändra datorns register så bör du vara säker på din datorkompetens innan denna uppgift.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och skriv "regedit" i sökrutan. Denna åtgärd kommer att öppna "Registereditorn" fönstret.

2 Klicka på pilen bredvid mappen "HKEY_LOCAL_MACHINE" i filträdet i den vänstra rutan i fönstret. Från mappar som visas, klicka på "SYSTEM" för att visa undermappar.

3 Klicka på pilen bredvid "CurrentControlSet" -mappen, klicka på pilen vid "Control" mappen. Leta sessionshanteraren och klicka på mappen. En serie av filer visas i den vänstra rutan i fönstret Registereditorn.

4 Högerklicka på "BootExecute" fil i det högra fönstret och välj "Ändra" alternativet från popupmenyn. Leta reda på "Data" fönstret i popup-fönster. Du ser en rad kod, "Autocheck autock *."

5 Lägg till den här kodraden ovanför den befintliga linjen genom att klippa och klistra in den: Autocheck Autochk / p \ ?? \ C: Starta om datorn så att ändringarna görs.