Gåva etikett för en katolsk dop

Gåva etikett för en katolsk dop

Gåva etikett för en katolsk dop

En dop är en katolsk barndop. Enligt Grace Fox, författare till "Everyday etikett", "Familjemedlemmar och nära vänner är bland de inbjudna till ett dop. Arbetskamrater och bekanta är inte vanligtvis ombedd att en sådan intim part." På grund av den nära naturen av relationerna, obekväma stunder av giftless gäster är sällsynta. Men etikett när det gäller gåva artikeln presenterar förvirring, speciellt om den utvidgade familjen inte har välkomnat en ny bebis i ganska lång tid.

Duplicering

En gåva på dopet kan tjäna som en gåva för båda - om en deltagare överlämnade en gåva för barnet efter förlossningen, kommer barnets föräldrar inte förvänta sig en dopgåva given närhet av händelserna. Men ibland föräldrar försena dop av hälsoskäl eller på grund av tid på året - många församlingar inte utföra dop under säsongen av fastan. Så nära vänner och släktingar ofta väljer att fira både milstolpar med presenter.

Relgious gåvor

Även om ingen regel avskräcker icke-religiös i gåvor, kan vissa individer, särskilt gudföräldrar barnets, välja en religiös objekt. Välj ett objekt barnet kommer inte växa ur snabbt. Som exempel kan nämnas en vit bibel, ett radband eller barn bibel. Leta efter den katolska upplagan av Bibeln, om föräldrarna begär något annat.

Silver

Silver barnet muggar, skedar eller smycken fungerar som minnessaker. Jewellers kan ha ett särskilt urval av dop- eller baby smycken, såsom medaljonger och ringar. Vissa gåva givare väljer en silver eller guld kors tillräckligt stor för ett barn att vårda och bära genom barndomen eller i vuxen ålder. Köp inte genomborrat örhängen för barnet om föräldrarna valde att genomborra sin dotters öron i spädbarnsåldern.

Traditionella baby gåvor

Vissa gäster kan känna smycken eller silver saknar praktiska. Föräldrar kan sätta filtar, böcker, solhattar och kläder till omedelbar användning och kan därför välkomna sådana traditionella baby gåvor. Undvik komplicerade gåvor, såsom en barnvagn eller gunga, som är mer lämplig för en baby shower. Välj ett litet tecken i stället.

Kort

Enligt Emily Post Institute, även om gåvan är inte religiös i natur, "Vad gåvan, kortet som medföljer det bör vara specifikt en dopet eller dop kort." Leta efter lämpliga kort på katolska bokhandlar, livsmedelsbutiker och sekulära kort butiker. Gåvor av pengar, kan besparingar obligationer eller presentkort åtfölja ett kort i stället för en lindad närvarande.