Hur ändrar jag en Ignition Cylinder på en 1992 Chevy Lumina?

Hur ändrar jag en Ignition Cylinder på en 1992 Chevy Lumina?


General Motors introducerade Chevrolet Lumina i 1990 års modell. 1992 Chevrolet Lumina var utrustad med möjlighet till en 2,5-liters rak 4-cylindrig motor, en 3,1-liters V-6, eller en 3,4-liters V-6 (Z34-modellen). Tänd låscylindern på 1992 Lumina är inbäddad i rattstången, på höger sida strax framför ratten. Åtkomst till tändningslåset för demontering och montering kräver avlägsnande av vissa invändiga komponenter. Denna hela projektet kan ta några timmar om du aldrig har gjort den här typen av arbete innan.

Instruktioner

1 Öppna motorhuven av Lumina, och lossa den negativa batterikabeln binda mutter med en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Ta bort den negativa batterikabeln för hand. Detta är ett viktigt steg i detta projekt, som underlåtenhet att utföra detta steg kan resultera i kraft svallande hela tändsystemet.

2 Öppna förarsidan dörren till Lumina och sitta i förarsätet. Använd tiltstyrspak till vänster om ratten, för att sänka ratten till sin lägsta möjliga positionen.

3 Ta bort de två styrkransen bultar från botten av rattstången, med en stjärnskruvmejsel (# 2 huvud). Vrid skruvarna moturs tills de tas bort från ratt kragen. Ta bort den nedre ratt krage helt från kolonnen.

4 Steg från Lumina och knäböja bredvid ratten och förarsätet. Ta bort de två rattmonteringsbultarna från den nedre instrumentbrädan i Lumina. Monteringsbultarna installeras där rattstången och instrumentbrädan möts. Ta bort monteringsbultarna med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag tillsammans med en 6-tums förlängning för större räckvidd och inflytande. Demontera bulten längst bort från dig först, sedan bort den andra bulten med vänster hand på spärr och håller rattstången med din högra hand så att det inte bara falla.

5 Ta bort den övre ratt krage hand, nu när det är fritt från kombiinstrumentet panelen. Dra helt enkelt kolumn kragen upp och från kolonnen. När du tar bort kolumnen krage, kommer du sedan att kunna se hela tändnings låscylindern.

6 Sätt i tändningsnyckeln och placera tändningen i "II" eller tillbehörsläge. Ta ur tändnings cylindern från styrstången och lossa den elektriska kontakten från insidan änden av cylindern. Dra helt enkelt kontakten fri från cylindern.

7 Ställ in nya tändcylindern nära dess monteringsläge. Installera den elektriska kontakten till insidan av den nya tändcylindern. Vrid nyckeln i tändnings cylindern till läge "II" eller tillbehör position. Nyckeln måste vara i detta läge för demontering och montering av tändnings låscylindern. Placera den nya låscylindern i fördjupningen inuti rattstången och dra åt låscylindern monteringsbult säkert. Dra inte åt eller dra åt fästskruven. Ett företag eller ombonad åtstramning kommer att göra bra för fästskruv.

8 Montera övre ratt krage på toppen av rattstången. Lyft ratten med höger hand och installera den närmaste kolumnen monteringsbulten i instrumentpanelen med vänster hand. Vrid bulten i hålet några varv för att hålla rattstången tillfälligt. Sätt den andra rattstången fästbult i instrumentbrädan. Dra åt båda monteringsbultar med en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Använd lite kraft med spärr att dra åt bultarna ned något.

9 Sätt tillbaka den nedre ratt krage tillbaka till kolonnen och sätt de två skruvarna. Tätt fästskruvarna på plats med en stjärnskruvmejsel. Du behöver inte moment dessa skruvar alls. Sitt i förarsätet av Lumina och justera ratten nivån till körkomfort önskemål.