Hur man bygger din egen gitarr Kablar

Hur man bygger din egen gitarr Kablar


Gör din egen gitarr ledningar kommer att gynna din set-up av custom fitting dem för en snyggare utseende. Gitarr kablar kallas ofta kablar eller sladdar i musikbranschen och säljs förmonterade i olika längder och kontakters utformning. Samtidigt som egna kablar inte nödvändigtvis spara pengar, är du inte fast med prefabricerade kabellängder och kan använda någon typ jack som passar just din gitarr rigg. Att lära sig att göra egna kablar kommer också att ge dig värdefulla reparations kompetens som kommer väl till hands under hela din musikkarriär.

Instruktioner

1 Mät område där kabeln kommer att bifogas med en trasa måttband av den typ som används i sömnad. Dessa är bättre lämpade än stålband åtgärder eller linjaler, eftersom de kan komma in trånga utrymmen som de som finns i gitarr pedal boards och effekter rack.

2 Klipp kabeln till längd med avbitare.

3 Strip ca 3/4 tum av yttre kabelisoleringen med sidavbitare och separera bara skärmad kabel från den inre isolerad tråd. Den bara tråden kommer att fungera som din jordledning och inre tråd kommer att fungera som din "heta" eller positiva ledningen. Upprepa kabeln strippning på den motsatta änden.

4 Strip ca 1/4 tum av isoleringen från den inre isolerade tråden med kabelskal och upprepa för den motsatta änden av kabeln.

5 Coat de exponerade ändarna av marken och positiva ledningen med en tunn beläggning av lod använder den uppvärmda lödkolven. Denna process kallas "tinning." Tenn den motsatta änden av kabeln samt. (Se steg 10)

6 Skruva fat av 1/4 tum teleplugg genom att vrida den moturs för att exponera lodet terminalerna. Den längsta terminalen är marken och kortare terminal är den "heta" eller positiv. Om du använder vinkel pluggar med skruvar, ta bort skruvarna med en skruvmejsel och sätta åt sidan. Du kommer att lägga locket och skruvar i det sista steget.

7 Sätt i kontakten fat och inre plast eller papper isolator medföljer kontakten på kabeln. Se till att den gängade änden av trumman är vänd mot den skurna och avskalade änden av kabeln.

8 Löd jordledningen på kontaktens jordterminalen och den positiva kabeln till den positiva polen.

9 Sätt in kabeln i dragavlastning i slutet av jord löda terminalen och press försiktigt med en tång.

10 Skjut pappers eller plastpluggen isolatorn ner över lodet terminaler och tråd och ersätta pipan genom att skruva den medurs. Om skruvkork vinkel pluggar används ersätta locket och dra åt skruvarna med en skruvmejsel och upprepa steg 6 till 10 för den motsatta änden av kabeln.