Egenskaperna hos Kevlar Garn Filament

Egenskaperna hos Kevlar Garn Filament


Kevlar är en konstgjord organisk fiber som utvecklats vid DuPont kemiföretag 1965 av Stephanie Kwolek och andra forskare. Det är en nylonfiber men mycket starkare än andra nylonfibrer, med en mängd olika användningsområden inom många industrier. Det används för att göra skottsäkra västar, radialdäck, flygplan, båtskrov och paneler, ersättnings asbest i fordons kopplingar och bromsar, och den används i sportartiklar inklusive linor och kablar, cyklar och golfklubbor.

kevlar Fiber

Kevlar är en konstgjord fiber, ett slags nylon. Enligt Guilford College, har Kevlar fiber hög draghållfasthet, vilket betyder att den är stark när den dras eller sträckas trots sin låga vikt. Det är mycket styv och tålig, resistent mot kemikalier och värme. Den smälter vid en hög temperatur, vilket gör det flamhärdiga. Kevlar har utmärkt dimensionsstabilitet, vilket innebär att det behåller sin form.

kevlar Rep

Kevlar rep är lika stark som stål, vikt för vikt, och ofta ersätta stållinor när hög temperaturtålighet behövs. Kevlar linor har också lägre vikt, goda elektriska isolerande egenskaper och korrosionsbeständighet, enligt rep tillverkaren Applied Fiber. Kevlar är ofta säkrare att hantera än stål rep eftersom det är lättare och inte leda elektricitet. Det kan dras längs med fiberoptiska och elledningar att ge styrka med säkerhet.

nackdelar

Eftersom Kevlar absorberar fukt, kan det vara känslig för miljön, inte nödvändigtvis den bästa fiber för fuktiga förhållanden. Det kan inte sträckas ur form, men det är också inte komprimera väl. Kevlar är svårt att skära eftersom det är så svårt och kräver speciell utrustning. Kevlar fiber kräver specialanpassade sax. Kevlar paneler eller skrov, eller andra strukturer, behöver speciella borrkronor.

Special användningar

Eftersom Kevlar är flamsäker och sönderdelning över 204 grader Celsius istället för att bränna, är det idealiskt för kläder och utrustning för brandmän. Eftersom Kevlar rep är lätt och ändå mycket slitstarkt, är det en idealisk fiber för repet industrin. Kevlar används för att göra rep för kommersiellt bruk, segling och klättring. Kevlar finns i flera kvaliteter, den lättaste grad används för tyger. Starkare kvaliteter användas för konstruktioner som kräver högre prestanda. De olika kvaliteter av Kevlar komma med ytskikt som är lämpliga för de specifika arbeten som de ska användas.