Hur man använder kamfer att stöta bort malar

Hur man använder kamfer att stöta bort malar


Malar, som bäst, är mat för fåglar och ett irritationsmoment för människan. Som värst, skapar de hål i dina kläder och sängkläder och föröka sig i dina förvaringsutrymmen. Det finns flera sätt att stöta bort nattfjärilar. Kommersiella malmedel, såsom malmedel eller repellent sprayer, innehåller vanligen naftalen. Om du vill använda en mer naturlig Resistance, överväga att använda kamfer olja. Detta recept innebär utspädning av kamfer eterisk olja, som kamfer rök är ganska stark. Med användning av en utspädd blandning av oljor kan minska risken för eventuella komplikationer.

Instruktioner

1 Skapa utspädd kamfer formel. Många massageoljor eller andra kroppsprodukter använder en 3 procent utspädningsfaktorn, var som helst från 10 till 15 droppar eterisk olja för varje uns av transportör olja. Eftersom du inte har direkt med kamfer olja på huden, kan du lätt avvika från dessa fastställda nyckeltal. År 1983, den amerikanska Food and Drug Administration, eller FDA, slog fast att produkter endast kan innehålla upp till 11 procent av kamfer. Om du vill spela på säkerhet, använd en 11 procent utspädningsfaktorn för att skapa din blandning. Använd en pipett för att mäta kamfer och bärare oljemängder exakt.

2 Store blandningen i en glasflaska. Tätt försegla locket och försiktigt skaka innehållet i flaskan för att blanda oljor. Du kan använda denna olja direkt. Om du vill använda blandningen vid ett senare tillfälle, förvara flaskan i en sval och torr plats.

3 Häll flera droppar av blandningen på bomullstussar.

4 Skapa kamfer buntar. Placera bomullstussar i en återanvändbar te påse eller tunt tyg påse. Du bör kunna lukta spår av kamfer genom påsen sedan mal stöts bort av dess lukt. Hålla toppen av påsen något öppen för att medge doften att tränga området. Om du vill göra kamfer bunt mer attraktiv, kan du placera bomullstussar i en kvadrat med nät och binda bunten avslutades med en färgglad band.

5 Placera påsen i byrå, bålen eller platser där nattfjärilar är ett problem. Placera den så nära öppningen som möjligt för att förhindra nattfjärilar kommer in i lådan. Om du vill skapa en extra försvarslinje mot mal, kan du skapa en bunt med nät och hänga den från en spik ovanför eller bredvid dörrkarmen i rummet.