Hur får CE-certifiering

Hur får CE-certifiering


CE-märkningen är en obligatorisk märkning som 70 procent av produkter som anses för europeisk import måste ha. Detta märke är en symbol för en standard som Europeiska unionen (EU) uppsättning som garanterar säkerheten för alla produkter som innehåller denna etikett. Märket är vanligen kallad "Handel Passport to Europe" och om din produkt (er) har detta märke, kan den handlades till 28 länder som utgör EU och Europeiska frihandelssammanslutningen (EFTA).

Instruktioner

1 Hyr en europeisk Auktoriserad representant. Varje person som önskar erhålla en CE-märkning för en produkt måste få en europeisk auktoriserad representant. Denna person måste godkännas av EU och kan inte vara en tillverkare av medicintekniska produkter, i enlighet med certifierings riktlinjer som fastställts av EU. Denna representativa uppgifter ska tydligt beskrivas i ett avtal som upprättas mellan tillverkaren och representant innan någon åtgärd vidtas. Tillverkaren är ensam ansvarig för de åtgärder som den företrädare som är hyrda så begränsningar och uppgift konturer bör fastställas tidigt.

2 köra tester på produkten och utvärdera produkterna make-up. Den auktoriserade representanten måste köra en serie tester på produkten som varierar beroende på vilken produkt som är under utvärdering. Testerna som körs kommer att bidra till flera sektorer säkerhet. Till exempel, om produkten är en leksak, det kommer att testas för giftiga kemikalier eller lätt intagna bitar. Den auktoriserade ombud är inte tillåtet att göra några ändringar på produkten. Produkttester riktlinjer och förväntningar kan erhållas från utrikesdepartementet i EU uppger att du vill ta emot certifikat från.

3 Ansök om certifiering från EU-stat val. När du har fått intyg från en EU-stat, kan du distribuera din produkt till ett land som befinner sig i EU eller EFTA. Även om du har en mängd olika återförsäljare eller en mängd olika produkter, behöver du bara en representant. Denna företrädare kan godkänna flera produkter.