Hur man gör en magnet locka Ändra

Hur man gör en magnet locka Ändra


Att locka mynt till en magnet kan vara en underhållande trick, särskilt för barn att lära om egenskaperna hos magnetism. De flesta hushålls magneter, såsom de som finns på ditt kylskåp, är för svaga för att plocka upp förändring. För att samla mynt, behöver du en sällsynt jordartsmagnet. Sällsynta jordartsmagneter är mycket kraftfulla och används ofta i berg-och dalbanor och maglev tåg. Om du har några magnetiska mynt, samla in dem med en sällsynt jordartsmagnet tar bara en sekund.

Instruktioner

1 Skaffa en sällsynt jordartsmagnet, såsom en neodymiummagnet. Dessa magneter kan hittas i magiska butiker eller läromedels butiker.

2 Samla magnetiska mynt som kommer att reagera till den sällsynta jordartsmagneten. För ett mynt för att vara magnetiskt, måste det innehålla några järn. Medan nuvarande USA valuta är inte magnetisk, mynt från Kanada, Nya Zeeland och Israel, bland andra, har magnetiska egenskaper.

3 Håll den sällsynta jordartsmagneten ovanför mynten. Om mynten är magnetiska, de attraheras till magneten. På grund av dess styrka, kan den sällsynta jordartsmagneten plocka upp en kedja av mynt, med varje mynt fäst vid den andra i en kedja bildas.