Hur man målar OSB

Hur man målar OSB


Oriented Strand Board (OSB) är konstruerad träprodukt som används för golv, tak och väggar. Det liknar plywood men billigare och har inga interna luckor gör det styvare än plywood. Det tillverkas också att vara giftiga för insekter som termiter på grund av en vattenmotstånd film och en boratförening till träet. I likhet med plywood, är det ofta att föredra framför plywood inte bara för att det är billigare utan för att det är lättare att ta bort och skruva in och är också miljövänlig. Det är emellertid svårare att måla OSB än plywood.

Instruktioner

1 Applicera ett första lager färg och låt den torka. Använd en oljebaserad färg eftersom bara måla OSB som du skulle plywood kommer att göra det ser grov. Dessutom kommer användning av en vattenbaserad färg få den att skal, vilket gör det ser oattraktiv med tiden och kräver regelbundet underhåll.

2 Välj det bästa primer. Vill du ha en primer som kommer att dölja fläckar på OSB och ett som består av ett akryllatexförening. Denna typ av primer kommer att försegla färg och förhindra blöda igenom.

3 Se till att primern har torkat och applicera ett täckskikt av latex färg och låt den torka. Du kommer att vilja göra detta eftersom när du primer OSB, kan du fortfarande märka några fläckar på OSB. Tillämpa den övre skikt av färg efter primern bör omfatta några synliga märken på OSB. Upprepa denna process om du behöver och du bör ha en trevlig målad OSB för ditt tak, vägg eller golv, beroende på vilket du använder OSB för.