Bladlöss på utplanteringsväxter

Bladlöss på utplanteringsväxter


Bladlöss, en gemensam skadegörare är också känd som växt löss. Bladlöss kan infektera någon typ av anläggning, inklusive utplanteringsväxter. Denna skadegörare är vanligtvis mäter mindre än 1/8 tum och har en päronformad kropp. Enligt University of Florida, IFAS Extension, bladlöss är oftast grön färg, men kan vara rosa, gul, blå, vit, svart, brunt och rosa.

lejongap

Lejongap används ofta som utplanteringsväxter, för snittblommor och i containrar. Denna färgstarka blomma blommar under en lång tid och trivs i kallt väder. Lejongap finns i olika färger, inklusive rött, orange, gult och lila. Traditionellt har Snapdragon använts för snittblommor och landskapsväxter men införandet av dvärg sorter har gjort det till ett populärt val som en sängkläder anläggning. Enligt Alabama Cooperative Extension, lejongap är resistenta mot många sjukdomar och skadedjur. Det finns dock några insekter som kan skada lejongap. Bladlöss skadar ofta lejongap när de når mognad. Bekämpningsmedel är ofta effektiva för att kontrollera bladlöss, men kan skada lejongap.

pelargoner

Pelargoner, en populär blommande växt, används ofta utomhus i amplar och rabatter. Några vanliga odlade typer av pelargoner inkluderar Martha Washington pelargon, Ivy-leaved geranium och doftande leaved geranium. Plantor lockar ofta insekter och skadedjur. Enligt North Carolina Cooperative Extension Service, bladlöss angriper ofta pelargoner och orsaka skador på sina blad, stjälkar och blommor av livnär sig på dem. Vissa typer av rovdjur livnär sig på bladlöss, såsom Lady Bird, bakhåll buggar och bladlöss lejon. Besprutning pelargoner med speciella tvålar eller oljor kan hjälpa till att eliminera och kontrollera bladlöss angrepp på sängkläder områden.

Zinnia

Zinnias är ett populärt val bland hem trädgårdsmästare för rabatter och behållare, och som gränser. Den zinnia kommer i en mängd olika färger som gult, vitt, grönt, kräm, aprikos, apelsin, rött, lila och brons. Tyvärr, Zinnia locka insekter som bladlöss. Andra insekter som ofta angriper den zinnia är vita flygare och trips. Bladlöss orsakar skador på zinnia genom att mata på blad, stjälkar och blommor. Styra bladlöss angrepp i utplanteringsväxter såsom zinnia bäst uppnås med god kulturella sedvänjor och växt övervakning. Svåra bladlöss angrepp kan kräva användning av bekämpningsmedel för att bekämpa skadedjur och minska skador på zinnia. Undvik att bekämpningsmedel i områden där nyttiga rovdjur förekommer.