Hur Limma ner trappsteg

Hur Limma ner trappsteg


Många byggare spik helt enkelt trappsteg till stringers och kalla det bra. Sedan under åren, kan husägare märker att deras trappsteg gnissla och knaka mer än de gjorde när huset var nytt. Gnissla orsakas av två träytor gnugga tillsammans. Ett bra sätt att förhindra att detta händer är att limma ner trappsteg. Limmet håller trappan trampa ner mot stringer, men det kommer också att fungera som en buffert mellan de två träytor så att de inte skaver. Det är också bra att förstärka limmet obligation med skruvar istället för naglar.

Instruktioner

1 Brush sågspån och skräp bort av trapp stringers så limmet kommer att ha full exponering för stringers. Var noga med stringers är i gott skick och är strukturellt ljud.

2 Placera ett rör av konstruktionslim i en kittspruta och tryck kolven framåt så att den vilar på insidan av det adhesiva röret.

3 Skär änden på röret utanför på en 45-graders vinkel med en mattkniv för att möjliggöra en 3/8-tums limsträngen att dosera. Pop inre folieförseglingen med en spik eller annat.

4 Applicera en sträng lim på trappan stringers och lägga trappa slitbanan över limmet. Tryck på trappan slitbanan i limmet. Sätt tre 3-tums eller skruvar genom trappan i slitbanan med en borrmaskin.