Hur man ställer in en hälsomässa i kyrkan

Hur man ställer in en hälsomässa i kyrkan


Hålla en hälsomässa på din kyrka kan vara ett effektivt sätt att främja en sund gemenskap samtidigt visa folk att du bryr sig och låta dem veta att de är välkomna på din kyrka. Även om mycket planering och förberedelse går in hälsomässor, kan de vara relativt enkel att genomföra. Den mest tidskrävande delen är i kontakt med vårdpersonal och få allt ordnat i förväg. Storleken på hälsomässa du är intresserad av att sätta på kommer också att avgöra hur komplicerat det kommer att bli.

Instruktioner

En bilda en kommitté som kommer att planera och förbereda för hälsan mässan tillsammans. Att sprida ut ansvaret och arbetet kommer att bidra till en person inte får utbrända. Bestäm om du vill bjuda in andra kyrkor att hjälpa till med händelsen eller hålla den i din egen kyrka. Om du väljer att bjuda in andra lokala kyrkor att samarbeta med dig, bjuda in dem att lägga till en ledamot för att se till att de har input i processen.

2 Bestäm vilken del av kyrkan som du vill använda för händelsen, datum, tid, publik och vilka tjänster du kommer att erbjuda. Vanliga saker att kontrollera på hälsomässor inkluderar kolesterolhalten i blodet (totalt, HDL, LDL och triglycerider), blodtryck, blodsocker, hudcancer, syn och hörsel. Ytterligare skärmar kan göras också, beroende på dina önskemål och eventuella specialiteter din vård volontärer har. Ställ en budget för hälsan mässan, titta på kostnader såsom reklam, administrativa, hälso- och sjukvård, eventuella förfriskningar att serveras, etc. Bestäm om du tar betalt för hälsan mässan eller göra det gratis för gäster.

3 Identifiera och be vårdpersonal inom din församling om de skulle vara villiga att hjälpa till på hälsomässa. Om yrkes mer hälsovården behövs, till kontaktorgan i ditt samhälle frågar om de skulle vara villiga att frivilligt sin tid, liksom. Försök att få massor av sjukvårdspersonal för att säkerställa att samhällsmedlemmar ses på ett effektivt och snabbt sätt och undvika långa rader. Fråga de som volontär vad levererar de behöver och om de kan leverera dem eller om det finns saker som du måste ange. Se till att du vet exakt vad de behöver, ända ned till tillgång till ett uttag, så att saker och ting fungerar smidigt på dagen för händelsen. Gör en lista över tillbehör du behöver och köpa dem före evenemanget.

4 annonsera hälsomässa i samhälls publikationer, såsom den lokala tidningen, senior center nyhetsbrev, eller någon online community webbplatser eller forum. Du kan också hänga flygblad på offentliga platser, såsom bensinstationer, kaféer, stadshuset och restauranger, där tillåtna. Också kontakta andra kyrkor i området för att varna dem för hälsan mässan och be dem att bjuda in sina församlingar.

5 Gör ett schema för dagen för händelsen, även när dörrarna öppnas och stängs, eventuella avbrott kommer det att finnas och om dörrarna stängs för lunch och / eller middag. Skissa en layout av de olika stationerna, och se till att sätta olika stationer på platser där de kommer att få vad de behöver (handfat, utlopp, disk, etc.). Kontrollera att du har extra volontärer för dagen för hälsa rättvist att svara på frågor, direkta folk, springa ärenden och städa upp i slutet av händelsen. Planera och tillhandahålla eventuella förfriskningar du kan tjäna. Åtminstone ge vatten för deltagare och de som hjälper. Överväga att ge lunch för dina anställda. Tillhandahålla ett schema, även när volontärer måste vara framme och hur länge de kommer att förväntas stanna, för alla som arbetar på hälsomässa.

6 Ställ upp rummet enligt din skiss. Ställ upp bord, stolar och utrustning, och sätta de varor du köpt på lämpliga stationer så att vårdpersonal har allt de behöver för att göra sitt jobb. På dagen för händelsen, anländer tidigt och sätta ut vatten och eventuella fika. Välkomna dina volontärer och se till att de har allt de behöver för att utföra sina arbetsuppgifter.