Candida hudproblem

Candida hudproblem


Candida är en typ av jäst svamp som lever i kolon, matsmältningskanalen, mun och hud. Ofta kan en överväxt av candida i tarmarna orsaka candida att överproducera andra ställen i kroppen. Varma och fuktiga förhållanden kan också störa candida balans. Candida hudåkommor kan vara både ful och irriterande.

Jock Itch

Jock kliar kan vara gemensam med pojkar och män, men kvinnor kan också få det. Fukt och fukt från kläder sporrar ofta denna candida hudåkomma. Personer som använder alltför många antibiotika och kortikosteroider även kan ha problem med Jock kliar. Diabetiker får Jock kliar eftersom deras saliv, urin och systemet har höga glukosnivåer, som matar jästen. Jock kliar uppträder vanligen i veck i ljumsken och inne i låren, men det kan spridas till skinkorna och buken. Det verkar oftast som en rödbrun, fjällande utslag som ibland festers och har blåsor på kanterna.

Fotsvamp

Fotsvamp (tinea pedis), som orsakas av Candida överväxt eller varma och fuktiga förhållanden, producerar skalning, flagning och klåda mellan och på toppen och botten av tårna, och på botten av fötterna. Du också kan bli sprucken hud och blåsor. Människor kan plocka upp runt offentliga duschar och från att bära våta eller svettiga strumpor för lång. Det är oftast behandlas med svampdödande krämer, även om orala läkemedel kan behövas för svåra fall.

Revorm

Ringorm är en candida svamp som visas som en kliande, ringformad utslag i hudveck av ljumsken och på låren och skinkorna. Det kan också visas på hårbotten och händer. Vuxna och barn får ofta runt simbassänger och från våt, fuktiga kläder. Det kan också spridas från handdukar och genom att vidröra en katt eller hund med tillståndet. Om den lämnas obehandlad kan ringorm-infekterade områden blåsor och skapa pustler. Ringorm kan behandlas med svampdödande krämer eller tablettbehandling.

blöjeksem

Blöjeksem visas normalt i ljusa röda fläckar eller nabb gupp på en bebis botten, ljumskarna, inre lår eller nedre delen av buken. De flesta fall inträffar på grund av hudirritationer orsakade av våta eller åtsittande blöjor. Det kan också orsakas av tvålar eller parfymerade våtservetter. Kvinnor som ammar sina barn kan sprida det till dem också, speciellt om mamman har tagit antibiotika, vilket kan bidra till candida överväxt. Förhindra blöjeksem genom att kontrollera en bebis blöjor ofta och genom att använda vaseline eller zinkoxid produkter för att skydda de drabbade områdena från fukt.

candidal Balinitis

Candida balinitis visas på axeln och huvudet av en mans penis eller under förhuden (för dem som är oomskurna). Det har vanligtvis en torr, glazy utseende med vita papler och gråvitt insättningar. Utvärtes läkemedel används för att behandla detta tillstånd. Men om man misstänker en svampinfektion, läkare vanligtvis kommer att förskriva den muntliga svampdödande flukonazol.

intertrigo

Intertrigo liknar blöjeksem hos barn men också kan visas under armen, under hakan och i de områden där hudvecken. Det kan påverka vuxna och barn. Det verkar oftast som röda fläckar och ofta sporras av varm fukt. Överviktiga människor är benägna att detta villkor i veck i huden.