Hur lång Do Cocker Spaniel växa?

Hur lång Do Cocker Spaniel växa?


Cocker spaniel är en hållbar hundras av medelstorlek. Det finns två varianter av cocker spaniels, nämligen engelska cocker spaniels och amerikansk cocker spaniel. Hanarna i engelska rasen växa till en höjd av 15 till 17 inches (38cm till 43cm), medan honorna är något kortare och är vanligtvis 14 till 16 inches tall (36cm till 41cm). Manliga amerikansk cocker spaniel växa till ca 15 1/2 inches (38cm) i höjd, medan honan är 14 1/2 inches (36.8cm).

Origins of Cocker Spaniel

Cocker spaniel har funnits sedan den 14: e århundradet. De engelska cocker spaniels fördes till USA, där de föds upp. Detta gav upphov till något kortare ras av hundar med olika kroppsbyggnad och utseende. De blev känd som amerikansk cocker spaniel. Som den amerikanska rasen blev mer och mer populärt, det var bara kallad "cocker spaniel." Rasen vunnit erkännande av American Kennel Club 1873.

Ideal Cocker Spaniel Höjd

Den idealiska höjd för en vuxen man är 15 inches i mankhöjd och 14 inches för en vuxen hona, enligt The American Spaniel Club Inc. standarder. Men även om höjden varierar med 1/2 tum åt båda hållen, kan hunden kvalificera sig. Om höjden av den manliga är mer än 15 1/2 inches och av honan är mer än 14 1/2 inches, är hunden diskvalificerad av klubben under visar.

Vikt

Medan den amerikanska cocker spaniels väger någonstans mellan 6,8 och 13.6kg, den engelska rasen är tyngre. Den engelska hane väger mellan 28 och 34lbs, medan honan väger mellan 26 och 32lbs.

Beskrivning

Denna hundras har en bred nos, fyrkantig käke och raka ben. Dess platta silkeslen päls är något vågig och finns i olika färger, såsom färg, färg med tan och svart med tan. Parti-färgkombination hundar har vit med röd eller vit med svart färgad päls, som kan vara med eller utan tan. Deras ögon är runda och mörka. Vissa raser kan ha blå ögon. Ögonen fälgar är något formad som en mandel. De har mycket vassa tänder och en fjäder bröst, ben, mage och öron.

Temperament

Temperament rasen beror på dess utbildning. Deras intelligens nivå är genomsnittliga och de är ganska lydiga om välutbildade. De är charmiga, underhållande och pålitlig, därför lämplig för hushållen. De kan också tränas som en pistol hund på grund av deras nyfikna, aktiv och djärv natur. Tåg valpar tidigt att vara socialt eller annars kan de bli blyg när de växer upp. De är ganska glada och söt och ständigt vifta på svansen när de är på ett lekfullt humör. Cocker spaniels är i allmänhet vänliga mot barn om de är utbildade. De älskar att ledas av sina ägare och behöver daglig motion. De är stora husdjur för att säkra ditt hus, eftersom de inte tillåter främlingar att komma in lätt. Till skillnad från många andra hundraser, de är ganska vänligt med andra djur.