Kommer Svavelsyra Lös en RTV Silicone Seal?

Kommer Svavelsyra Lös en RTV Silicone Seal?


RTV är en initiering för Rumstemperatur vulkanisering av gummi eller silikon, en mycket användbar produkt. Du kan använda den för att bilda nästan omedelbar packningsliknande tätningar i bilen eller andra maskiner. Det finns också många andra användningsområden för produkten, beroende på den specifika formeln. Filmindustrin, till exempel, använder den för att skapa vinglig verklighetstrogna siffror i rörliga bilder.

Vad är Vulkanisering

Vulkanisering upptäcktes först av Charles Goodyear, Goodyear däck berömmelse i 1839. Han fann att om man värmer flytande gummi och lägga svavel som den resulterande föreningen är mycket tåligare än gummit ensamt. Han namngav processen efter Vulcan, den grekiska guden av eld. Sedan dess har processen har förbättrats inte bara för gummi utan också för silikon. Under 2011 processen används inte bara för att göra långvariga däck, men också för att förbättra egenskaperna hos tätningssilikoner.

Hur silikon Made

Kommer Svavelsyra Lös en RTV Silicone Seal?


Silikon är till grund för ett stort antal elastomerer, polymerer och syntetiska gummin. I allmänhet är alla silikon tillverkad genom att tillsätta syre till kisel. Detta bildar kedjor med alternerande molekyler av kisel och syre. Då andra tillsatser, såsom svavel, ger silikonen med specifika egenskaper som är nödvändiga för varje tillämpning. Det upptäcktes först i början av 1900-talet och används i andra världskriget som ett tätningsmedel för flygplan kylvätska.

RTV silikon Tätningsmedel

RTV eller rumstemperatur vulkaniserat silikon är mycket användbart som ett tätningsmedel. Dess höga motståndskraft mot olja, transmissionsolja och kylmedel gör det till ett perfekt material för ett tätningsmedel i bilen eller ens i ditt akvarium. Dessa tätningsmedel finns i två varianter: de som har ett enda rör ansökan och de som måste blandas som epoxilimmer strax före användning. Fördelen med det stökigare blandat system är att det härdar snabbare så att din tätning kan vara redo på några minuter.

RTV och Acid

Svavelsyra är en klar, viskös vätska med extremt korrosiva egenskaper. Du måste vara mycket noga med att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder när du använder denna kemikalie. Flesta RTV silikontätningsmedel anspråk på att ha en hög motståndskraft mot korrosion även mot hög-koncentrations syror. Så de flesta RTV silikontätningsmedel kommer att motstå kontakt med svavelsyra. Kom dock ihåg att det finns många olika formler tillgängliga, så du kanske vill prova en liten mängd svavelsyra på tätningsmedlet för att se hur den reagerar. Kisel, med stöd av silikon, är också grunden för glas, i vilket svavelsyra lagras.