Hur man bygger med halmbalar

Hur man bygger med halmbalar


I "De tre små grisarna" äventyr, blåser halmen huset ner först. Men i sydväst, gamla adobe konstruktioner från att blanda lera och halm med stallgödsel fortfarande markera boplatserna av forntida Pueblo människor. Idag, den kombination av teknik och hållbarhet ger konsumenterna möjlighet att överväga lokalt tillgängliga material som halm som "gröna" alternativ. Halmbalar, som omfattas av stuck, kan användas för att bygga fristående strukturer som altan väggar, eller kan integreras i väggarna i ett inramat hus. Oavsett användning, har slutresultatet en organisk överklagande. Denna artikel kommer att lägga fram riktlinjer för att bygga en halm bal vägg.

Instruktioner

Hur man bygger ett sugrör bal uteplats vägg

1 Utforma en uteplats vägg för att dra fördel av de naturliga egenskaper balar. Välj balar från en plats som erbjuder torrlagring. Kontrollera fukthalten med en fuktmätare för att försäkra balar är mycket torr (mindre än 14 procent fukt). Även om du kan klippa balar till storlek, är det lättare att planera höjden på väggen för att matcha en viss jämnt antal balar (bal höjd är ca 18 inches). För en uteplats vägg, använda två-sträng balar och slå dem på högkant för att minimera bredden på fot. Senare, ansöka stuckatur på toppen av muren. Ställ in en 15-tums hela fot minst 2 inches ovanför klass.

2 Dig villkor att koda för ditt område. Om du är orolig för fukt, gäller två till fyra inches av styv isolering på utsidan av den fot kanten. Two-by-fours eller mer flexibel komposit virke kan användas som gjutet. Halmbalar kan också användas som en form för att hålla våt betong, men kommer att resultera i att vissa oregelbundenheter.

3 Häll betong som en monolitisk pour. Set # 4 armeringsjärn (åtminstone två per bal) minst 7 inches in i betongen. Se till att armeringsjärnet är tillräckligt lång för att nå åtminstone halvvägs in i andra loppet av balar. Rebar bör sitta ungefär 9 inches från balen ändar och centreras på balen bredd.

4 I våtutrymmen, konstruera en tröskelplåt för att hålla kondens från att komma upp genom betongen. Använd vattentät sammansatt virke gjord av återvunna plast och flis, och isolera med hård skumisolering mellan komposit timmer. Täck sill platta med tjärpapp. Installera blinkande med en droppkant vid basen av väggen. Använd en hö krok att placera halmbalar på plats. Täck den första kursen av halmbalar med att bygga wrap, se till att det överlappar den blinkande.

5 Stack den första kursen av halmbalar genom att spetsa dem på armeringsjärn. och offset kanter. Använd höet såg att passa balar enligt konstruktionsritningar. För höga väggar (över 6 fot), överväga att lägga ytterligare armeringsjärn, med början vid den fjärde kursen och dunkade ner från toppen av halm bal väggen.

6 Skär remsor av 36-tums metallribba (diamond stuck mesh) för att passa över byggnaden wrap. Rip flera remsor i taget med en cirkelsåg. Använd hörselskydd och skyddsglasögon. Täcka vägg helt, överlappande om så är nödvändigt. Fäster mesh till väggen genom stringing polypropen länsande slingrar igenom med en halm bal nål, eller använda stora häftklamrar tillverkade av mycket styv tråd. En nål kan göras genom att borra ett hål i en kedja länk staket spänn bar. Vässa kanten till en punkt för enkel skjuta. Push häftklamrar flush mot halmen. Om du använder nålen träs med polypropen pressgarn. sy ribba på balen. Den ribba ger ytan och struktur som krävs för en bra stuckatur obligation.

7 Applicera tre lager puts: scratch coat, brun päls och täckfärg (färg coat). Låt varje lager av stuck torka i minst en vecka. Spraya med vatten dagligen. Allvarligt överväga att anlita ett företag att tillämpa sprut rockar. Denna teknik kommer att täcka de grova kanterna av halm helt. Andra sprutcementprodukter som gunnite producerar liknande tjocka applikationer. Överväga en vägg cap blandning av hö och stuck för en rundad form på väggens topp.