Hur att reparera rullgardiner

Hur att reparera rullgardiner


Persienner är både snygg och tjänar en grundläggande funktion i de flesta hem. Beroende på hur mycket du använder dina persienner, kan de börja bära ner. Många saker kan gå fel såsom brutna strängar, rullgardiner som inte hänga jämnt eller persienner som inte luta. Oavsett problemet, kan det vara billigare att åtgärda blinda snarare än att ersätta den. Reparera mörkarna själv med lite ansträngning och några grundläggande verktyg.

Instruktioner

1 Vrid blinda lutning trollspö moturs om mörkar inte luta och stängs i det nedre läget. Samtidigt drar på baksidan strängen av stegar som håller stavarna.

2 Vrid vipporganet medurs medan du drar på baksidan sträng stegarna om mörkarna är stängda i en uppåtgående vinkel.

3 Köp en ny stav om mörkarna fortfarande inte luta. Ta metallstycket kallas slutet förstyvning av sidan staven lutning är att ersätta den. Ta bort C-klämman som stöder staven. Slip lutningsstången från staven tramprör. Öppna den övre skenan med en skruvmejsel och ta ut staven. Använd en tång för att greppa staven tilter och dra ut den. Snap wand vipporganet tillbaka in i öppningen. Byt stången, C-klämmor och slut förstärkningar, och sätta mörkarna tillbaka på väggen.

4 Kontrollera om snörena fångas i övre skenan om mörkar inte kommer att hänga rakt. Ta sladdarna på om de har fastnat, och använda draglina för att få mörkarna upp och ner. Detta bör rätta till problemet.

5 Ta bort persienner från fästena på väggen och knyta knuten i slutet av sladden eller skära med sax om strängen behöver bytas ut. Placera dem på en plan yta och ta sladden ur alla öppningar i lamellerna.

6 Använd den gamla strängen som en mall för att skära ny sträng till storlek. Driva snöret genom snörlåset, som är i den övre skenan. Linda snöret genom alla spjäla hål.

7 Shove snöret genom hålet i den undre skenan. Knyt en stor knut under spåret för att se till att det inte kommer ångra. Placera blinda tillbaka på väggen och se till att den hänger rätt.

8 Byt trasiga eller skadade stavarna genom att mörkarna från väggen och placera dem på en plan yta. Ta bort den undre skenan och knyta knutarna. Skjut ut alla stavarna tills du når den trasiga en. Placera en ny på plats inom stegar. Sätt lamellerna på plats och installera persienner på väggen.