PVC Garden Projects

PVC Garden Projects


Flexibel, hållbar och billig, är PVC-rör som vanligtvis används av husägare och trädgårdsmästare att skapa funktionella och dekorativa projekt i hemmet och kommersiella trädgårdar. Vanligtvis används för VVS, den lätta, vädertålig plast rör och rördelar finns i olika bredder som lämpar sig för både små och stora projekt.

Arbor eller Trellis

En PVC-rör berså eller spaljé stöder klättring vinstockar under sin uppstigning så att de inte förvränga eller spridas på marken. Beroende på personlig smak, tillgängligt utrymme och anläggningen du vill stödja, skapa en enkel gitter spaljé eller en välvd en. Placera en stor spaljé i marken och en mindre i en planter eller behållare. För ett gitter spaljé, placera identiska rör vertikalt, sedan samma antal identiska rör sig horisontellt över dessa. Avståndet mellan rören beror på de valda växter och personliga preferenser. Skruvning längder av rör till en annan håller dem på plats. För en välvd spaljé eller bersån, behöver du flexibla PVC-rör så att du enkelt kan böja dem till önskad vinkel, liksom armbågsskydd kontakter. Lägg till en standardgittermaterial eller hönsnät till spaljé för att stödja växterna. Måla spaljé så det sticker ut och drar ögat.

Växthus

Skapa ett litet växthus i ett hörn av din trädgård med PVC-rör. Denna tillfälliga eller mobila växthus stöder plantor eller växter inne, skydda dem från frost och förlängning av odlingssäsongen för blommor eller grönsaker. Använd 1-tums-bred rör för att skapa en ram för växthuset, och sprida tyg eller plast liner över den för att skydda växterna. För att växthuset ett permanent inslag i din trädgård, använda väderbeständiga trä och UV-beständig plast liner. Om byggd på ett betongfundament, kommer denna struktur i många år medan förlänga odlingssäsongen för dina växter.

Staket

Staket av din trädgård för att skydda gräsmatta, planteringar och blommor från kaniner, rådjur eller hundar, eller för att hålla inkräktare borta. Skapa struktur med hjälp av PVC-rör, och använda nät eller hönsnät att innesluta området utan att blockera några åsikter. Du kan också skapa en enkel men konstnärlig PVC-rör staket längs gränsen av din bostad, utan användning av hönsnät eller färg.

hydroponiska Planter

Täta ändarna av PVC-rör med vattentäta tätningsmedel och använda för hydroponiska trädgårdsskötsel, vetenskapen om odling av växter i vatten utan någon odlingssubstrat såsom jord. Borra hål tillräckligt bred för enstaka växter, eller ta bort den övre delen av röret. Du behöver en pump för att överföra näringsämnen och vatten till växternas rötter. Måla den yttre ytan av röret svart för att bistå vid maximal värmeabsorption.