Ormar i Oklahoma

Ormar i Oklahoma


Oklahoma är hem till 46 inhemska arter av orm. Eftersom Oklahoma har omfattande slätter och busk tillsammans med några skogar, samt betydande akvatiska livsmiljöer, dessa arter utgör ett brett tvärsnitt av ormarna i Nordamerika. Av alla ormar hemma i Oklahoma, endast sju är giftiga nog att betraktas som farligt för människor.

vanliga ormar

Som med många plains stater, de vanligast förekommande ormar i stora delar av Oklahoma är strumpebandssnok, bullsnake och hog-nosed orm. Den sydöstra delen av staten är också hem till kingsnake, känd som ett rovdjur av skallerormar. Mindre allmänt sett är den lilla blinda orm, en eyeless jordiska arter som liknar en daggmask. Trots sin låga profil, blinda ormar är vanliga i stora delar av staten.

Aquatic Ormar

Medan Oklahoma är en relativt torrt tillstånd, är de centrala och sydöstra delarna prickade med floder, sjöar och dammar som gör en attraktiv hem för vatten eller semiaquatic ormar. Den cotton, som är utbredd i hela sydöstra, är den enda i första hand vatten orm som är en fara för människor. Emellertid är sydstatssympatisörar också kända för att tillbringa en hel del tid i vattnet. Mudsnakes, känd för den ovanliga sätt de använder sin svans till jab och prod byte till ett slagläge, är vanliga vatten ormar i den våta terrängen i sydöstra.

skallerormar

Fyra arter av skallerorm utgör huvuddelen av statens giftormar befolkning. Prärien skallerorm och västra diamond är vanliga i stekpannehandtaget och västra slätter, medan virket skallerormen och västra pygmy skallerorm bebor skog partier av nordost. Även skallerormar är giftiga nog att utgöra ett verkligt hot mot människor, de har fördelen av att vara mycket synliga. Deras signatur skallra är en varning för icke-bytesdjur, och de skulle föredra att skrämma bort en människa i stället för strejk. Dock kommer de slår om de är förvånade, trakasseras eller trampas på.

Brun Tree Snake

Utöver de inhemska ormar, är Oklahoma värd för en invasiva arter: den australiska brun träd orm. Den bruna träd ormen är en vanlig invasiv skadedjur hela Stillahavsområdet och kan orsaka stora skador på lokala ekosystem. Det är milt giftiga och en bit kan sända en person till sjukhuset, men dess huvudsakliga mänsklig påverkan i Oklahoma är kopplad till sina trädklättrande vanor. Brun träd ormar klättra ofta telefonstolpar, electrocuting sig på elledningar och orsaka strömavbrott.