Ersättningar för Honey i Granola Recept

Ersättningar för Honey i Granola Recept


Granola är en näringsrik, hälsosam behandla, men de flesta recept kräver honung, som både sötar mellanmål och tjänar till att hålla ihop. Du kanske inte vill använda honung i din granola recept om du är diabetiker, eller om du är en vegan och inte använda livsmedel från djur. Det finns sätt att söta din granola utan honung.

frukt Sötningsmedel

Torkad frukt kan lägga sötma till granola, och du kanske upptäcker att du kan använda mindre av det än du tror. Gå bortom de traditionella russin och datum och försöka lägga torkade tranbär ( "craisins"), torkade aprikoser eller torkade körsbär, som alla är tillgängliga i dagligvaruhandeln. Hälsokostbutiker är bra källor för andra frukter torkade utan socker, inklusive ananas, mango och guava. Torkade fikon, tunt skivad, kan lägga till en touch av sötma. Och glöm inte kokos, som kan läggas till någon granola recept. Torkad frukt bör läggas under de sista 15 minuterna av bakning tid eller strös i blandningen efter gräddning. Om du använder torkad frukt i stället för honung kommer granola vara något torrare och mer smulig. Prova att kombinera extra frukt med en liten mängd av jordnötssmör eller en av de föreslagna sötande sirap, eller prova en liten mängd fruktjuicekoncentrat.

sirap Sötningsmedel

Äkta lönnsirap --- inte smaksatt majssirap slag --- kan vara en läcker sötningsmedel i granola. Melass eller majssirap är också möjligheter, och kan ersättas i lika stora mängder för honung i en granola recept (dvs 1/4 kopp honung = 1/4 kopp melass). Kombinationer av sirap kommer att fungera. Prova agave nektar, som är gjord av kaktus och bidrar en smak av sin egen. Rismalt lägger näringsämnen till granola, men är mindre söt än honung. Ett recept kräver 2 koppar havre kommer att kräva endast 1/4 till 1/3 kopp någon av siraper.

andra tips

Lägga jordnötssmör till granola recept kan ersätta en del av smaken av honung och jordnötssmör hjälper binda granola. Om du vill bo djurfria och sockerfria, använda ett konstgjort sötningsmedel som Splenda med jordnötssmör. Stevia, ett naturligt söt ört som finns i hälsokostbutiker, är mycket sötare än socker, men kan smaka bittert om de används i överskott, så börja med en liten mängd: en enda portion paket Splenda eller Stevia kan vara tillräckligt för ett recept efterlyser 2 till 3 koppar havre. försöker också osötad granola; havre och andra fullkornsprodukter har en sötma av sina egna när tuggas ordentligt.