Hur man installerar ett operativsystem till en extern hårddisk

Hur man installerar ett operativsystem till en extern hårddisk


Externa hårddiskar, som ibland kallas externa hårddiskar, lagra data, som musik och dokumentfiler. Dessa enheter kan inte starta på egen hand eftersom de inte har något operativsystem. Många människor installera operativsystem på en hårddisk för felsökning. Detta gör det möjligt för dem att ansluta sin hårddisk till datorn och köra sin dator från den externa hårddisken, istället för att använda datorns interna hårddisk.

Instruktioner

1 Anslut USB-kabeln på din externa hårddisk till USB-porten på datorn. Anslut den externa enheten nätadapter till ett eluttag, om det behövs. Inte alla externa hårddiskar kräver en extern strömkälla.

2 Slå på datorn genom att trycka på strömbrytaren.

3 Högerklicka på ikonen för den externa enheten och bläddra till "Format". Ikonen för enheten ska visas på skrivbordet, i det övre högra hörnet.

4 Mata in "NTSF" i "Format" -fältet.

5 Tryck på "Mata ut" under skivfacket och sätt i skivan som innehåller operativsystemet du vill installera. Stäng skivfacket genom att trycka på "Mata ut" -knappen.

6 Tryck på knappen Windows på tangentbordet och rulla till "Kör".

7 Skriv installationen kommandot: "E: \ | 386winnt32.exe / syspart:" att tala om för datorn var att hitta data för att installera. Avsluta kommandot genom att skriva "D: / tempdrive: D: / makelocalsource / noreboot" att tala om för datorn ska installera data.

8 Klicka på "Full" i pop-up fönster. Tryck på knappen "Nästa" och gå igenom installationen snabb.

9 Stäng av datorn genom att trycka på strömbrytaren och välja "Starta om." In i BIOS-skärmen under uppstart genom att hålla den "F2" tangenten. På vissa datorer, använder du "Delete" knappen istället för "F2" tangenten. Tryck på nedåtpilen för att välja "Boot" och tryck på "Enter". Dra hårddisken upp i boken ordning med musen eller "Plus" -knappen. Tryck på "F10" -tangenten eller "Esc" för att avsluta BIOS.

10 Låt datorn starta upp som vanligt.

11 Högerklicka på ikonen hårddisken och bläddra till "Mata ut." Stäng av enheten genom att trycka på strömbrytaren och ta bort den från datorn genom att dra ur USB-kabeln från USB-porten.