Hur man odlar Catha Edulis

Hur man odlar Catha Edulis


Catha edulis går också genom de gemensamma namnen på khat eller khat. Det är en liten, långsamt växande träd som föredrar att växa i varma, torra klimat. Den khat är infödd till Afrika, vilket förklarar sin önskan för varmt väder. Det kan odlas och vårdas inomhus tills det blir stark nog att flytta utanför. Catha edulis bladen har en amfetamin effekt, vilket gör det ett problem i vissa områden. Det är olagligt att odla växten i Sydafrika och Missouri, men det är lagligt i de flesta andra områden. Väx Catha edulis som prydnads buske eller litet träd för ditt landskap.

Instruktioner

1 Häll kaktus kompost, trädgårds sand eller vermikulit i fröet facket. Alla fritt dränerande blandning kommer att göra. Tryck på Catha edulis frö i blandningen tills den är 3/4 tum djup. Fukta jorden blandning med vatten.

2 Sätt fröet facket i en varm plats där det är utanför det direkta solen. Tryck på jordblandningen dagligen, och när det känns torr, dimma den med vatten. Det tar ungefär en vecka för khat frö att gro.

3 Vrid behållaren dagligen när plantan framträder. Detta kommer att hindra den från att böja mot ljuset. Dimma den med några dagars mellanrum tills plantan är 3 till 5 inches tall.

4 Sprid en tum av grus i botten av en stor plantering behållare. Detta kommer att inrymma Catha edulis i tre år. Kombinera perlit och krukväxt kompost och fyll potten.

5 transplantera ung planta till mitten av behållaren. Håll rötterna intakt. Sprid mer grus ovanpå perlit / kompostblandningen.

6 Vatten den Catha edulis varje vecka. Om du märker växten vissnar, ge den mer vatten. Den khat växt kan bli topp-tung som det blir större. Om så är fallet, spel det.

7 transplantation khat fabriken i tre år, om så önskas. Det kan vara så inomhus buske, också. Försök att begränsa skadorna på rotsystemet när du flyttar anläggningen.