Hur man installerar blomsterKant

Hur man installerar blomsterKant


Installera kant runt en rabatt skapar en barriär mellan invasiv gräsmatta gräs och rik trädgårdsjord. Liggande kantning är en plastbarriär 4 till 6 inches djupt nedsänkt i jorden runt kanten av en blomsterrabatt. Plast barriären förhindrar grunt rotade gräs från att växa in i trädgården. När den är installerad, blomsterkant skapar också en snygg linje mellan kompost och trädgårdsjord, och den omgivande gräsmattan.

Instruktioner

1 Markera de linjer där du kommer att installera rabatten kanter. För hållfasthetslinjer, köra en påle i varje sida och kör en sträng mellan de två insatserna på marknivå. När du arbetar med en kurva, låg en trädgårdsslang eller en bit av tunga rep längs den avsedda gränsen.

2 Placera en spade på marken en tum från repet av strängen. Använd en platt-backed spade. Kör spaden rakt i marken 1 tum djupare än djupet av kant du tänker använda. Om du använder 6-tums kant, driva spaden 7 inches i marken.

3 Placera spade bredvid repet eller snöre och en till två inches bort från det första snittet, beroende på bredden på kant du använder. Diket bör vara något bredare än bredden hos det kantmaterialet. Kör spaden i jorden samma djup som det första snittet med en liten vinkel. Ta bort spadtaget från snittet. Du kommer att bli kvar med en 1- till 2-tums bred "V" -format dike längs blomsterträdgård gränsen.

4 Placera kant i diket. Kantning har en rundad topp, medan den nedre har en 1 / 4- till 1/2-inch "V" form i botten. Placera kant så att "V" -form vetter mot blomsterträdgård. Den övre delen av kantning bör vara i jämnhöjd med den omgivande gräsmattan och vertikal i diket. Kant kommer i 20-fotssektioner.

5 pund 8-tums kant stakes i marken på trädgårdssidan, så att de går igenom den "V" -formad böjd vid botten av kantmaterialet. Montera insatserna var tre till fyra fot längs kanter. Tryck extra jord in i området kring kantning och stampa den ned längs längden av varje stycke.