Zinkfosfid Mole Poison

Zinkfosfid Mole Poison


Zinkfosfid är en rodenticid används för att döda gophers, mol, råttor och ekorrar. Det är federalt godkänd som en mullvad gift. Zinkfosfid-spetsad bete har en stark vitlöksliknande lukt, enligt Michigan State Department of naturresurser och miljö (DNRE). Detta är tänkt att göra det ointressant för andra djur. Tyvärr, svamp- och som zinkfosfid inte bara gift mol. De dödar alla typer av vilda djur, inklusive örnar, Bobcats, rådjur, rävar, sötvattensfisk, hökar, gäss och ugglor, rapporterar Environmental Protection Agency (EPA). Zinkfosfid medför också risker för barn och husdjur.

Hur zinkfosfid Works

Zinkfosfid Mole Poison


Zinkfosfid förvandlas till en gas när den når vätska i magsäcken. Denna gas förstör celler i hela blodomloppet och kropp och resulterar i organ- och vävnadsskada. Det tar från 15 minuter till fyra timmar för mullvad att dö, enligt DNRE. Döden är en smärtsam och innebär buksmärtor, kramper, illamående, kräkningar och förlamning.

Zinkfosfid och Bait-Blyghet

Zinkfosfid Mole Poison


Djurliv specialist Robert Pierce vid University of Missouri säger att zinkfosfid inte fungerar bra eftersom det är normalt impregneras i spannmål bete och mullvadar inte äter spannmål, utsäde och nötter. Dale Miller, redaktör för "National Hog Farmer Magazine", skriver att den höga koncentrationen av gift i zinkfosfid beten gör dem obehagliga. En mullvad kan inte äta tillräckligt av betet för att få dödliga effekter och sedan lär sig att undvika betet i framtiden. Denna "bete blyghet", skriver Miller, är en matnings cue unga mol ta från sina mödrar.

Farorna med zinkfosfid användning

Zinkfosfid Mole Poison


Zinkfosfid kan döda hundar och katter genom sekundär exponering och fåglar är särskilt påverkas av mullvad gift, enligt DNRE. Det tar flera månader för bete för att brytas ned av väder eller för mullvaden att brytas ned. Torr bete kan bo giftiga obestämd tid. Zinkfosfid klassificeras som en kategori I toxin av EPA för oralt intag och inandning. Våta förhållanden skapar giftiga fosfingas. Inandas denna gas genom granskning av ett infekterat djur eller dess kräkas kan förgifta människor, varnar veterinär Amanda Schnitker.

EPA Domar om zinkfosfid Använd

University of California djurliv specialist Terry Salmon höra "vallskörd Odlare Magazine" reporter Eric McMullen att jordbrukarna får använda två tillämpningar av zinkfosfid per år. Bonden måste bära skyddsutrustning, inklusive en mask och respirator, vid tillämpningen av mole giftet. Dessutom kan zinkfosfid inte användas i områden där fröätande fåglar foder och sjöfåglar måste skrämmas bort under 24 timmar efter behandling. Under 1998 EPA fastställde att tillverkare av zinkfosfid gnagare måste använda indikator färgämnen och bitte agenter i sina produkter för att minimera risken för barn och husdjur. Mole gift får inte säljas som lösa pellets men förladdade betesstationer. Nebraska Department of Agriculture tillägger att endast 0.454kg. eller mindre av zinkfosfid mullvad gift kan säljas till husägare. Jordbrukarna kan köpa 3.63kg. eller mer. Professionella skadedjur exterminators kan köpa 7.26kg. enheter mole gift.

skyddande Advances

National Wildlife Research Center (NWRC) forskare har funnit att lägga antrakinon avvisande till rodenticider gjorda av zinkfosfid kan skydda vildfågel. Antrakinon är en naturligt förekommande substans som absorberar nära-ultraviolett ljus. Denna ljusspektrumet är synlig för många fåglar och fungerar som ett laxermedel också. De NWRC Forskarna hoppas att föreningen kan lära vilda fåglar för att undvika rodenticid.