Hur du aktiverar dynamisk IP-adressering i Vista

Hur du aktiverar dynamisk IP-adressering i Vista


Dynamic Host Configuration Protocol nätverksinställningar på Windows Vista-datorn ska aktiveras automatiskt. Om du eller någon som delar datorn har ändrat systemets nätverksinställningar och inaktiverat DHCP-protokollet av någon anledning, kan du få det igång igen snabbt från datorns Nätverks- och delningscenter.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen med Microsoft Windows-logotypen i nedre vänstra hörnet av skrivbordet. Välj "Kontrollpanelen" bar till höger om den utökade startmenyn panelen för att visa fönstret Kontrollpanelen.

2 Klicka på "Nätverk och Internet" knappen med ikonen klot monitor, och välj sedan "Nätverks- och delningscenter" alternativet. Windows Vista visar datorns Internet och lokala nätverksinställningar i ett nytt fönster.

3 Välj "Hantera nätverksanslutningar" i den vänstra sidomenyn. Högerklicka på "Anslutning till lokalt nätverk" -knappen i huvudfönstret fönstret och välj sedan "Egenskaper" i hoppet menyn för att visa Anslutning till lokalt nätverk Egenskaper dialogfönster.

4 Välj och markera "Internet Protocol Version 4" i listan objekt, och klicka sedan på knappen "Egenskaper" under listan för att öppna TCP / IP-dialogrutan. Aktivera både "Erhåll DNS-serveradress automatiskt" och "Erhåll en IP-adress automatiskt" inställningar. Klicka på "OK" för att spara ändringarna. Starta om Windows Vista och datorn ska ansluta till Internet utan problem. Om du vill dubbelkolla, högerklicka på lokalt nätverk anslutningsknappen i Nätverks- och delningscenter och välj sedan "Visa status."