Hur man gör kortison skott räcka längre

Hur man gör kortison skott räcka längre


Kortisol är ett naturligt förekommande hormon som frigörs av binjurebarken i njurarna. Kortisol utför många åtgärder i kroppen såsom att minska inflammation genom att undertrycka immunförsvaret svar. Kortison är en syntetisk form av kortisol, som fungerar på samma sätt för att minska svullnad. Kortison administreras via ett skott och är avsedd som en smärtstillande medel för kronisk ledvärk. Kortison skott kan vara allt från två till fem månader, beroende på omfattningen av inflammationen. Genom att ta hand om injektionsstället och ökande nivåer av naturliga kortisol, kan du förlänga effekten av injektionen.

Instruktioner

1 Övervaka injektionsstället. Ju längre injektionsstället förblir intakt, desto längre effekterna kommer att pågå. Rodnad eller svullnad kan tyda på en underliggande infektion som orsakas av injektionen. En reaktion som kallas "kortison flare" har också dokumenterats i en liten andel av patienterna. Detta inträffar när den injicerade kortison kristalliserar inom injektionsstället och indikeras av svullnad och extrem smärta på platsen.

2 Motion det skadade området för att öka muskelstöd. Den kortison skott inte läka skadan - det sänker känslan av smärta genom att minska svullnaden. Ökad muskel stöd kommer att minska belastningen på området och främja permanent läkning.

3 Komplettera din kost med grapefrukt. Grapefrukt har naturligt förekommande egenskaper som inaktiverar enzymet som bryter ner kortisol hormoner.

4 Sova minst 8 timmar varje natt. En tillräcklig mängd sömn kommer naturligtvis att öka nivåerna av kortisol i kroppen. Minskad stress kommer också bromsa avfyrandet av kroppens försvarsmekanismer som orsakar svullnad.